KÜLTÜR SANAT - 23 Şubat 2018 Cuma 14:42

İlkadım’da Cemal Safi Saygı Gecesi

A
A
A
İlkadım’da Cemal Safi Saygı Gecesi

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Şair Cemal Safi Saygı Gecesi”nde şiir severler unutulmaz bir gece yaşadı.

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Şair Cemal Safi Saygı Gecesi”nde şiir severler unutulmaz bir gece yaşadı.


Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde gerçekleştirilen gecede usta şair Cemal Safi’nin şiirleri, şarkı sözleri ve sanat yaşantısı anlatıldı. Gecede şaire ait müzikler Ali Rıza Gündoğdu şefliğinde İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Ekibi tarafından seslendirildi. Edebiyat, tarih, sanat ve kültür gibi başlıklarla birçok ses getiren programa imza atan İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen “Şair Cemal Safi Saygı Gecesi” sanatseverlerden tam not aldı.


Gecenin koordinatörlüğü Prof. Dr. Şahin Göktürk tarafından üstlenilirken sunuculuğunu Kenan Yavuzaslan gerçekleştirdi. Cemal Safi sevenlerin seslendirdiği şiirlerinin yanı sıra şiirlerin hikayeleri ve şairin yaşantısına dair anılarda katılımcılarla paylaşıldı. Şair Cemal Safi ile tanışmış ve anılarına ortak olmuş katılımcıların anekdotları şairin sanat yaşantısına ışık tutarken sanatseverlerin şiir ve müziğe doyduğu bir gece yaşandı. Gecede Şairin Git adlı şiirini birlikte okuyan baba Bilal Yazıcı ve 12 yaşındaki kızı Yaren Yazıcı katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.


Ünlü şairin şiirlerinden bestelenen şarkılar İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Ekibi tarafından seslendirildiği saygı gecesinde özellikle Orhan Gencebay tarafından bestelenen şarkılar büyük beğeni kazandı. İcrası oldukça zor olan Orhan Gencebay bestelerini ustalıkla seslendiren Ali Rıza Gündoğdu ve ekibi katılımcıları adeta büyüledi. Ekibin solistlerinden Hatice Bolat’a sürpriz bir doğum günü kutlamasının da tertip edildiği gecede İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Ekibi uzun süre alkış aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir