SPOR - 21 Mart 2018 Çarşamba 18:09

Kayyum Başkanı Karayılmaz’dan hakem Bitigen’e sitem

A
A
A
Kayyum Başkanı Karayılmaz’dan hakem Bitigen’e sitem

Samsunspor Kayyum Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz, ”Biz, Samsunspor olarak kümede kalma noktasında ciddi bir sıkıntı yaşadığımızda Boluspor maçında alamadığımız 2 puan bizi küme düşürürse, bunun vebalini hakem Abdulkadir Bitigen nasıl karşılayacak?” dedi.

Samsunspor Kayyum Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz, ”Biz, Samsunspor olarak kümede kalma noktasında ciddi bir sıkıntı yaşadığımızda Boluspor maçında alamadığımız 2 puan bizi küme düşürürse, bunun vebalini hakem Abdulkadir Bitigen nasıl karşılayacak?” dedi.


Boluspor maçında haksızlığa uğradıklarını iddia eden Samsunspor Kayyum Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz, maçın hakemi Abdulkadir Bitigen hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Hakem Bütügen’in 2 puanı gasp ettiğini ifade eden Karayılmaz, Samsunspor’un sahipsiz olmadığını söyledi.



“2 puan yüzünden küme düşersek Bitigen, bunun vebalini nasıl karşılayacak?”


Maçın hakemi hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Ahmet Güral Karayılmaz, “Samsunspor, zor şartlarda yoluna devam ediyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen bir yönetim kurulu tarafından yönetilmekte, çok iyi bir şekilde de mücadelesini vermektedir. Bu yüzden bir serzenişimiz ve haykırışımız var. Biz, Samsunspor olarak kümede kalma noktasında ciddi bir sıkıntı yaşadığımızda Boluspor maçında alınan 2 puan bizi küme düşürürse, bunun vebalini Sayın Bitigen nasıl karşılayacak? Bilmek istiyoruz. 1,5 milyondan fazla Samsunspor taraftarı da bu kulübün sahibi ve temsilcisidir. Samsunspor, sahipsiz değildir. Kayyum yönetiminin olması, bu takımın kimsesiz ve başıboş olduğunu hiçbir zaman göstermemektedir. Ligin 2. yarısında Adana Demirspor maçında da 1 nizami golümüz verilmedi. O maçta ve Boluspor maçında 2 puanımız gasp edildi. Şu anda 4 puan daha yukarıda olacakken, şimdi ise 4 puan aşağıda küme düşme hattının hemen üzerindeyiz. Maçlardaki penaltılarımızın verilmemesi, bizim kocaman camiamızı rahatsız etmiştir. Kulüp olarak, hakem Abdülkadir Bitigen’in puanlarımızı gasp ettiğini düşünüyoruz. Kendisine, gözlemciye ve temsilci arkadaşlara sorulduğunda konuyla alakalı en net cevabı kendileri verecektir. Çünkü bizzat kendimiz de konuştuk. Bu konudan hiçbir tereddüdümüz yok. Canımız yandığı için bu şekilde konuşuyoruz” diye konuştu.



“Penaltıyı herkes gördü, en yakındaki hakem göremedi”


Penaltı pozisyonunu bütün spor kamuoyunun gördüğünü vurgulayan Başkan Karayılmaz, “Ulusal bütün basın programlarında ünlü hakemler, yorumcular, Ahmet Çakar, Bünyamin Gezer, Hayri Ülgen gibi isimler de Samaras’ın pozisyonunun penaltı olduğunu söylediler. Televizyondakilerin bile penaltı gördüğü pozisyonu maçın içerisinde olan ve pozisyona en yakın kişi olan hakem Bitigen’in görmemiş olması, gerçekten çok üzücü ve düşündürücüdür. Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu’nun adaletine sığınmak istiyoruz. Burada aldığımız derin yara, küme düşmemize neden olursa kocaman şehrimiz bunun bedelini mi ödeyecek? Yoksa biz bu anlamda yetkilileri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Kayyum heyeti olarak, bu konuyu takip edeceğiz” şeklinde konuştu.


Karayılmaz, konuşmasının sonunda ilerleyen günlerde bakanlıktan denetçilerin geleceğini, detaylı mali tablonun da kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Karayılmaz, Kulüp Genel Müdürü Metin Koçer’in kendi isteğiyle istifa ettiğini, muhasebecinin ise İŞKUR kadrosunda çalıştığını ve süresi bittiği için kulüpten ayrıldığını sözlerine ekledi.


Milli Takım arası nedeniyle izinli olan Samsunspor, çalışmalarına Perşembe günü başlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada Küçükçekmece’de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkınca önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan iki çocuk hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün akşam saatlerinde Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, ehliyeti olmayan sürücü 34 RGB 58 plakalı hafif ticari aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca ardından sokaktaki iki çocuğa çarptı. Sürücü daha sonra bahçe duvarına vurdu. Kazada iki çocuk yaralandı, sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından biri kız iki çocuk hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre ehliyeti olmayan sürücü ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, sürücünün babasını ifade için karakola götürdü. Hastanede tedavileri devam eden iki çocuğunun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza yapan araç ise çekici yardımıyla kaldırılarak otoparka çekildi. Kaza anı güvenlik kamerasında Öte yandan kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kontrolden çıkan aracın iki çocuğa çarptıktan sonra duvara vurduğu görülürken, sokakta kadınların ise sürücüye tepki gösterdiği kaydedildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. Kaza ile ilgili konuşan görgü tanığı Fadıl Abdullah, “Bir tane araba geldi, önce park halindeki arabaya çarptı. Sonra çocuklara vurdu, en son duvara çarptı. İki tane çocuğu ezdi, ayakları kırıldı. Sürücünün de ehliyeti yoktu” dedi.