GENEL - 01 Ekim 2015 Perşembe 13:06

Kesimoğlu: “Ipotek İşlemlerinin Bankalarda Yapılması Tapu Ve Kadastroyu Rahatlatacak”

A
A
A
Kesimoğlu: “Ipotek İşlemlerinin Bankalarda Yapılması Tapu Ve Kadastroyu Rahatlatacak”

Tapu Kadasotro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, ipotek işlemlerinin bankalarda yapılmasıyla birlikte vatandaşların tapu müdürlüklerine gelmelerine gerek kalmayacağını belirtti.
Tapu Kadasotro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, Orta Karadeniz Bölgesi’nde bulunan illeri denetmek için Samsun’a geldi. Samsun Tapu Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü çalışanları ile sohbet eden Kesimoğlu, çalışmalar hakkında personelden bilgiler aldı. Kesimoğlu, denetim için geldiği Samsun’dan Sinop’a geçmeden önce gayrimenkul piyasası hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.
İpotek işlemlerinin bankalarda yapılmasıyla beraber işlemlerin daha hızlı olacağını belirten Tapu Kadasotro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, “Gayrimenkul piyasası durgunluğa rağmen büyümeye devam eden bir sektör. Biz bir hizmet sektörüyüz ve bunu karşılamaya çalışıyoruz. Biz işimizi ne kadar hızlı yaparsak, ekonomi de o kadar hızlı akıyor. Bankalar hızlı çalışıyor, krediler hızlı dönüyor, yatırım daha hızlı oluyor. Bizim hızlı iş yapmamız tüm işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlıyor. Bizim işlerimizi de personel yapıyor. Bu manada da işlere personel yetiştirmekte zorluk çekiyoruz. Bu sefer de teknolojiye yöneliyoruz. Bu kapsamda bir takım projelerimiz var. İpotek işlemlerini bankalarda yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlar bankalarda imzalarını atacak, tapu dairesine gelmeden ipotek işlemlerini yapacaklar. Bu projenin çalışmalarını yapıyoruz. Bu uygulama için Ziraat Bankası ile pilot olarak anlaştık. Bu uygulama ile vatandaşlar elektronik ortamda bize gelecek. Biz de işlemleri elektronik ortamda sonuçlandıracağız. Sonrasında bankaya sonuçlar bildirilecek. Böylelikle vatandaş tapuya gelip imzalar ile uğraşmayacak ve de bankacıyı bekleme derdi de olmayacak. Böylece bizim müdürlüğümüze de daha az vatandaş gelmiş olacak. Bu pilot uygulamayı sadece bir bankayla sınırlı bırakmıyoruz. Şuanda sayı 3 banka oldu. Sürekli protokol imzalıyoruz. Bizim yazılım sistemlerimiz hazır. Diğer bankaların da yazılım sistemlerinin bize uyması gerekiyor. Çok ciddi manada teknoloji yatırımları yapıyoruz. Hizmet kalitesini arttırmak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.
“MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 98 SEVİYESİNDE"
Hızlı sistemleri sayesinde dünyada en hızlı tapu veren ülke olduklarını belirten Kesimoğlu, “Yaptığımız bütün çalışmalar hizmet kalitesini arttırmak ve daha hızlı hizmet vermek için. Dünya’da tapu hizmetini en hızlı yapan ülkeyiz diyebilirim. Sistemimizden kaynaklanan bir durumda olabilir bu. Sistemimiz çok hızlı. Samsun’da günlük bitirme oranı, memnuniyet oranı yüzde 98 seviyesinde. Avrupa ülkelerinin daha farklı sistemleri de var. Oradaki süreçler daha farklı ilerliyor. Hizmette kalite arttıkça vatandaş memnuniyeti de o oranda artıyor. Vatandaş memnuniyeti anketlerini özel firmalara yaptırıyoruz. Eskiden bölge müdürlüklerimiz kanalı ile yapılıyordu bu anketler. Şimdi ise hem bölge müdürlüklerimiz, hem de çok önemli anket şirketleri bu anketleri yapıyor. Yüzde 97-98 seviyesinde vatandaş memnuniyet oranımız var. Vatandaşlarımızı daha da memnun etmek için çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek” diye konuştu.
Kesimoğlu, Samsun Tapu Kadastro Binasının artık ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini, Samsun’a yeni bir ek bina yapmak için çalışmalara başladıklarını, Sinop’a ise yeni bir Tapu Kadastro Müdürlüğü binasının yapılması için de kolları sıvadıklarını söyledi.
Samsun Tapu Kadastro 5. Bölge Müdürlüğündeki birimlerin ziyaretinde Samsun Tapu Kadastro 5. Bölge Müdürü Hasan Özalban ve bazı müdürler de hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir