GENEL - 20 Ekim 2018 Cumartesi 14:33

Muhtarlar İlkadım’da buluştu

A
A
A
Muhtarlar İlkadım’da buluştu

Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un üstlendiği programda merkez ilçelerin muhtarları bir araya geldi.

Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un üstlendiği programda merkez ilçelerin muhtarları bir araya geldi.


19 Ekim Muhtarlar Günü’nü nedeniyle Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından organize edilen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok üstlendiği etkinlikte merkez ilçelerin muhtarları konuk edildi.



Öztürk’ten teşekkür


Tüm muhtarlar adına kadın muhtarlara verilen çiçeklerin ardından konuşma yapan Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın biz muhtarlara verdiği değerle başlayan bu yeni süreçte 4 yıldır bugünü Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz. İki yıldır da Valimiz Osman Kaymak’ın düzenlediği buluşmada İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’un konuğu olarak bir araya geliyoruz. Bu anlamlı buluşmada emeği geçen herkese tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.



“Muhtarlarımız çok değerli”


Ardından söz alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, muhtarların yerel yönetimlerde en önemli paydaşlardan olduğunu vurgularken, "Muhtar ve muhtarlık bizim geleneklerimizde çok önemli bir yere sahiptir. Yaptığımız çalışmalar ve hizmetlerin en ücra köşelere ulaşmasında en büyük yardımcımız muhtarlarımızdır. Mahalle sakinlerimizin taleplerini ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde muhtarlarımızla istişarelerimizle belirliyoruz. Hizmetlerimizi en büyük paydaşı muhtarlarımız bizim için çok değerli. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımızla armağan ettiği bu güzel günü en içten duygularımla kutluyorum" şeklinde konuştu.



“Projelerden önce muhtarlar haberdar olmalı”


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Muhtarlarımız yerel yönetimlerde büyük bir paya sahipleri. Bu nedenle özellikle belediyelerce yapılacak hizmetlerde muhtarlar bilgilendirilmeli ve istişareli bir şekilde çalışmalar yürütülmelidir. Yapılacak projelerden önce muhtarlar haberdar edilmeli ve tam tersinde de gerçekleşmemiş bir çalışma hakkında da nedeni ile ilgili muhtarlara bilgi verilmesi önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu iletişimin devamı için muhtarlık işleri daire başkanlığımız muhtarlarımızla 7/24 iletişim halindedir" diye konuştu.



Kaymak: “İhtiyaçları en iyi muhtarlar bilir"


Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Muhtarlık sorumluluk sınırları içerisinde ihtiyaçları en iyi bilen, vatandaşla en yakın ilişki kuran ve diğer kurumlarla vatandaş arasında köprüyü oluşturan önemli bir müessesedir. Bu bağlamda hizmetlerin vatandaşa daha iyi ve hızlı ulaşabilmesi adına özellikle belediye başkanlarımızdan ricamız muhtarlarımızla daha yakın ilişkiler kurmalarıdır. Böylelikle hizmetlerin daha hızlı sonuca ulaşacağına inanıyorum. Bu akşam davetimize kırmayarak bizlerle bir araya gelen muhtarlarımıza teşekkür eder tüm muhtarlarımıza 19 Ekim muhtarlar gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından, emekli olan İlkadım Belediyesi Muhtarlık İşleri Kurucu Müdürü Zeki Sarıibrahimoğlu teşekkür plaketini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un elinden alırken tüm katılımcılar gecenin anlamına binaen hatıra fotoğrafı çektirdi.


Ihlamur Cafe ve Restaurantta gerçekleşen buluşmaya Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Gökmen Şahin ve merkez ilçelerin muhtarları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.