YEREL HABERLER - 03 Mart 2015 Salı 19:18

Ödüllü Resimler Samsun'da

A
A
A
Ödüllü Resimler Samsun'da

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 36’ncısı düzenlenen ‘DYO Resim Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri Samsun’da sanatseverlerle buluştu.
Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen sergiye Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanatseverler katıldı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AKM’deki resim sergilerini gezerek, Yaşar Holding Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Dilek Emil’den resimler hakkında bilgi aldılar.
Resim yarışması hakkında bilgi veren Yaşar Holding Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Dilek Emil, “Biz 1967 yılından beri DYO Resim Sergisi’nin yarışmasını düzenliyoruz. Sergimiz Türkiye’yi geziyor. 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2 yılda bir düzenlenen yarışmanın bu yıl 36’ncısı düzenlendi. 2014 yılında düzenlenen yarışmaya 992 sanatçı bin 574 eserle rekor bir katılım gösterdi. Yarışmaya bu yıl Türkiye dışından Meksika, Azerbaycan, Polonya’dan da katılım oldu. Yalçın Gökçebağ, Prof.Dr. Zahit Büyükişleyen, Dr. Ümit Gezgin, Prof.Cuma Ocaklı gibi seçici kurulun bulunduğu yarışmanın değerlendirmeleri İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de yapıldı. Seçici kurul değerlendirmelerinin ardından 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser de sergilenmeye değer bulundu. 36. DYO Resim Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Adana’nın ardından 14 Mart tarihine kadar Samsunlu sanatseverlerle buluşacak. Eserler Samsun’un ardından Şanlıurfa ve Ankara’da sergilenecek. Ayrıca yer darlığı nedeniyle sadece 43 tane eser getirebildik” dedi.
Resim sanatının güzel sanatların insan ruhunu en güçlü bir şekilde dışa vuran sanatlardan bir tanesi olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ödül almış bu sanat eserlerini daha iyi zaman ayırarak dinlene dinlene izlemek gerekir. Maalesef biz buna zaman bulamıyoruz. Çok çabuk bir göz atıyoruz. Ben her sergi izleyişinden sonra sergiyi bize anlatanların sergideki eserlerin içeriği ve değerleriyle ilgili ayrıntıları dinledikten sonra içimden bir kez daha yalnız başıma gelsem de bütün içtenliğim ile izlesem istiyorum. Ama buna pek fazla zamanımız olmuyor. Sanatın en güzel dışavurumlarından birisi olan resim sanatının ödül kazanmış olan böylesine bir kompozisyon içersinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Resimleri çok beğendiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “İnsanın yapamadığı şeylerle ilgili iç dünyasında gıpta vurma özelliği vardır. Ben de resim yapma yeteneğim olmadığı için bunları seyrederken bir taraftan da kıskandığımı vurgulamak isterim. Resim sergisini gezerken başta Dilek Emil olmak üzere Yaşar Holding çalışanlarına teşekkür ediyorum. Böyle bir güzelliği, sanat eserleri yumağını Samsun’a kazandırdılar” şeklinde konuştu.
Resim sergisi 14 Mart tarihine kadar açık kalacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir