YEREL HABERLER - 23 Eylül 2016 Cuma 13:04

OMÜ’de toplu sözleşme sevinci

A
A
A
OMÜ’de toplu sözleşme sevinci

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası(Tez-Koop-İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
OMÜ’de çalışan işçiler için Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş sendikasıyla yürütülen sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşma sonucunda OMÜ’de imza töreni düzenlendi. Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Tez-Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu, Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt ve Mustafa Barın katıldı.
İmza töreninden önce bir açıklama yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "203 çalışanımız için emeklerinin karşılığı olan ücretlerinin hak ettikleri düzeyde kalması için yürüttüğümüz çalışmaları güzel bir şekilde sonuçlandırmış bulunuyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Anlaşmadan dolayı memnun olduklarını dile getiren Tez-Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu, "Müzakerelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte çalışan arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı daha güçlü bir hale getirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.