KÜLTÜR SANAT - 18 Mayıs 2018 Cuma 10:43

Rafadan Tayfa, Samsunlu çocuklarla buluşacak

A
A
A
Rafadan Tayfa, Samsunlu çocuklarla buluşacak

Sağlık Bakanlığı ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” müzikali 21-22 Mayıs tarihlerinde Samsunlu çocuklarla buluşacak.

Sağlık Bakanlığı ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” müzikali 21-22 Mayıs tarihlerinde Samsunlu çocuklarla buluşacak.


Sağlık Bakanlığı tarafından obezite ile mücadele kapsamında, toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki konularında bilgilendirilmesi ve çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan müzikal gösterimde çocuklar hem bilgilenecek hem de doyasıya eğlenecek.


21-22 Mayıs’ta saat 21.00’de Bulvar AVM’de iki seans olarak düzenlenecek gösterime Samsun’daki aileleri çocuklarıyla birlikte beklediklerini söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Rafadan Tayfa çocukların özellikle çok sevdikleri, çizgi filmde yer alan kahramanlara hayranlık duydukları bir yapım. Sadece güzel eğlenceli bir yapım değil, çocuklarımıza doğru bilgi ve mesajlar veren bir yapım. Özellikle 6 – 12 yaş grubu çocuklarımıza sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda örnek olmak çok önemli. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımız sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve obeziteyle mücadele konusunda önemli bir adım. 21-22 Mayıs tarihlerinde bu gösteriye katılan sadece çocuklarımızın değil ailelerin de bu anlamda olumlu mesajlarla ayrılacağına, hayatlarında beslenme alışkanlarında değişiklikler yapacaklarına inanıyorum. Biz de etkinlikte Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak Sağlıklı Yaşam Araçlarımızla yerimizi alacağız. Bu araçlarımızda bulunan sağlık çalışanlarımızla Ağız ve Diş Sağlığı, El Hijyeni, Hareketli Yaşam, Tuz Kullanımı ve Obezite konularında halkımıza bilgi verdiğimiz gibi, gösterim öncesi de çocuklarımıza Ağız ve Diş Sağlığı Setleri ile balon ve şapka dağıtacağız. Tüm çocuklarımızı aileleriyle birlikte 21–22 Mayıs Pazartesi ve Salı Akşamları saat 21.00’de Bulvar AVM’ye bekliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti. 57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. 67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90) Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerem Ay Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1) Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Arda Ünyay, Cephas, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Goller: Ernest Muçi (dk. 18), Jackson Muleka (dk. 67) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) Nihad Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)