GENEL - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:26

Ramazan öncesi hurmaya rağbet arttı

A
A
A
Ramazan öncesi hurmaya rağbet arttı

Ramazan’a sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya rağbet iyice arttı.

Ramazan’a sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya rağbet iyice arttı.


Ramazan ayının olmazsa olmazı hurma satışlarında artışlar yaşanmaya başladı. Ramazan’a özgü lezzetlerden olan hurmanın fiyatında geçen yıla oranla fazla bir değişiklik olmadı. 10 TL’den başlayan hurma fiyatları 120 TL’ye kadar çıkabiliyor. En fazla rağbet gören hurma Medine hurması olurken en yüksek fiyata Acve hurması satılıyor. Vatandaşın hurmaya olan ilgisinden memnun olan esnaf, satışların Ramazan arefesinde iyice artacağını söylüyor. Ramazan hazırlığı yapan vatandaşlar ise bütçelerine göre alışveriş yaptıklarını belirttiler.



"Vatandaşın ilgisi güzel"


Hurmanın fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu belirten Sabri Yıldırım, "Fiyatlar geçen yıla oranla hemen hemen aynı. Medine hurması 36 TL, jumbo Medine hurması 40-45 TL, İran hurması 10 TL, Bağdat hurması 10 TL, Tunus hurması 30 TL. Ramazan sonlarına doğru biraz daha fiyatlar düşer. Vatandaşın ilgisi güzel. Satışlardan memnunuz. Kayısıda ufak bir artış var. Geçen yıl 7 TL’ydi bu yıl 10 TL’ye çıktı. İncirin kilosu 20 TL. İncir geçen yıl biraz pahalıydı bu yıl fiyatı biraz düştü. Kuru üzüm 7 TL. Fiyatlar iyi, müşteri memnun. İnşallah diğer esnaflarımızın da işleri iyidir" dedi.



"Her bütçeye uygun hurma var"


Fiyatların bu yıl normal olduğunu söyleyen Kenan Civil, "10 çeşit hurmamız var. 10 liradan 100 liraya kadar hurma çeşitlerimiz var. En pahalısı 100-120 TL arası olan Acve hurması. Hurmanın fiyatları kalitesine göre değişiyor. Her bütçeye uygun hurma var. Bizde en fazla satılan Medine, Mebrun, Ürdün, Kudüs hurması. Hurma satışlarımız ufak tefek başladı. Arefe günü işler iyice artar" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.