GENEL - 22 Mart 2018 Perşembe 17:29

Samsun 4. İnşaat Fuarı açıldı

A
A
A
Samsun 4. İnşaat Fuarı açıldı

Geçen yıl yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlayan Samsun İnşaat Fuarı, bu yıl kendini daha da geliştirerek daha fazla ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

Geçen yıl yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlayan Samsun İnşaat Fuarı, bu yıl kendini daha da geliştirerek daha fazla ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.


“Samsun 4. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı” TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuarda açılış konuşması yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, "Geçen yıl 33 binden fazla ziyaretçimiz vardı. Bu yıl daha fazla bir ziyaretçi bekliyoruz. İran, Gürcistan, Irak’tan 117 misafirimiz var. Bu misafirlerimizi Samsun’da ağırlayacağız ve burada iş bağlantıları yapacaklar. Samsun’da çok iyi bir çıkış yaptık. Bu göl maya tuttu. Fuarımızın bölge ve ülke ekonomimize katkı vermesini umuyorum" dedi.


Fuarın Samsun’a ve bölgeye büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Burada yapılan eser Samsun ekonomisine her geçen gün bir değer katıyor. Fuarımızın şehrimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.



“3 Nisan itibariyle Krasnodar uçuşlarımız başlayacak”


Türkiye’de 22 milyon konut olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "22 milyon konut yüzde 10 oranında 2 milyon 200 bin konut her sene yenileniyor. Bunun üzerine nüfus artışı ve çeşitli nedenlerden ötürü konut artışını hesaba katarsak senede 4-4,5 milyon Türkiye konut üretiyor. Bu birçok ülkenin nüfusundan fazla. Bunun yanında bizim fuarlarımıza Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden uçakla ziyaretçimiz geldiğinde ben rahat edeceğim. Artık Samsunumuz dışa açılan bir performans sergileyeceğiz. 3 Nisan itibariyle Krasnodar uçuşlarımız başlayacak. 6 ay kadar bu uçuşlardan doğan zararı biz karşılayacağız. Haftada iki gün geliş gidiş olacak. Zamanla ilişkilerimiz gelişecektir. Ortaklaşa işler yapabileceğiz. Kazan kazan anlayışına dayalı iş yapacağız. Bu sistem oturduğunda Samsun’u kimse tutamaz" şeklinde konuştu.



“Samsun Karadeniz’in amiral ili”


Samsun’da yapılan fuarların Samsun’a birçok katkısının olduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun potansiyelini her alanda çok daha iyi kullanmalı. Biz bu potansiyeli çok daha iyi kullanırsak Samsun iyi yerlere gelecektir. İlimiz Karadeniz’in amiral İli. Ama daha çok iddialı olmalıyız. Biz dışarıya açılmadıkça dünya ile ticaret yapmadıkça kendimizle alışveriş yapmak bizi geliştirmez" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek fuar açılışı yapıldı. Bu yıl fuarı daha iyi bulduklarını belirten ziyaretçiler, Samsun İnşaat Fuarı’nın büyük fuarları yakaladığını söylediler. Samsun 4. İnşaat Fuarı, 22-25 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak.


Fuarın açılışına AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, TÜYAP Anadolu Fuarları Samsun Bölge Müdürü Sever Seçer, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik ilk müjdesini Bahar Konseri’nde verdi Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türk Sanat Müziği Korosu’nun Bahar Konseri’nde kente bin kişilik konferans ve tiyatro salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi. Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu geleneksel Bahar Konseri ile sanatseverlerin kulaklarının pasını sildi. Sanata ve sanatçıya verdiği değeri her fırsatta dile getiren ve sık sık ‘sanat ve kültür şehri kent’ vurgusu yapan Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, meclis üyeleri ile birlikte konsere eşlik etti. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konser yaklaşık 3 saat sürdü. Sunuculuğunu Yücel Bildiren’in yaptığı ve Şef Murat Sezar’ın yönettiği konserde Türk Sanat Müziği’nin birbirinden eşsiz parçaları seslendirildi. Program sonunda koro üyelerine tek tek teşekkür ederek çiçek takdiminde bulunan Başkan Tetik, “Gittiğim her programda Nazillimiz için dersler çıkarmaya çalışıyorum. Bugün de gördüm ki böyle korolarımız oldukça kentimiz gittikçe güzelleşecek, gittikçe iyileşecek. Korolarımıza daha çok destek olmak istiyoruz. Güçlü bir seyirci kitlemiz var ve bu alan Nazillimize yeterli gelmiyor. Halkım bana ‘biz buraya sığmıyoruz, bize bin kişilik bir salon yap’ diyor. Ben söz veriyorum, Nazillimize bin kişilik bir salon kazandıracağım. Bir şey daha çok hoşuma gitti, ekseriyatını kadınlarımız oluşturuyor. Daha önce de söylemiştim; kadınlarımız bir şeye el attığında her şey harika oluyor. Burada önce koromuzun önünde sonra kıymetli seyircilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Sanat bir memleketin can damarlarından biri. Bugün hepimiz zaman zaman göz yaşımızı sildik, zaman zaman güldük. İşte bunu sağlayan tek şey var; sanat. Seçim dönemi dedim ki, ‘kadınlarımız benimle birlikte o belediyeyi yönetecek’. Bundan sonra da hep böyle olacak. Var olun, sağ olun. Son olarak beni çok uzun yıllardır kendine hayran bırakan sunucumuz sayın Yücel Bildiren’e, Koro Şefimiz Murat Sezar’a ve koro üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Kağıt yırtmak Down sendromlu genç kızın terapisi oldu Maltepe’de yaşayan down sendromlu genç kızın terapisi kağıt yırtmak oldu. Kağıt yırtarak stresini atan Zeynep’in el becerileri de bu sayede gelişiyor. Maltepe’de yaşayan down sendromlu 17 yaşındaki Zeynep Ilgın, 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi ve babasıyla birlikte yaşayan genç kız, okul değişikliği sürecinde stres altına girdi. Ailesi ilk başta kitapların kenarlarını yırtan Zeynep’in stresinin azaldığını fark etti. Zeynep’e çevredekiler müsvedde kağıtlar getirerek yardımcı oldu. Kağıt yırtma sesinden hoşlanan Zeynep, küçük kağıtlarla oyunlar oymaya başladı. Yaklaşık 4 yıldır kağıtları yırtan down sendromlu Zeynep’in bu sayede el becerilerinin geliştiği öğrenildi. “Canı sıkıldığında, stresini atmak istediğinde oturup kağıt yırtıyor” Down sendromlu Zeynep Ilgın’ın annesi Seda Ilgın Gürbey, “Zeynep’in bir dönem okul değiştirme süreci oldu. Bu süreçte okul ve arkadaşlarından ayrıldığı için stres altına girerek kağıt yırtmaya başladığını fark ettik. İlk başta kitapları yırtmaya başladı. Biz de durumu fark edince ona kağıtlar almaya başladık. Canı sıkıldığında stresini atmak istediğinde oturup kağıt yırtıyor. Zeynep tırnaklarıyla çok oynardı. Kağıt yırtmaya başlamasıyla o alışkanlığını da bıraktı. Diğer yandan el becerileri gelişti. Parmak kasları geliştiği için önceden yapamadığı birçok aktiviteyi yapabiliyor. Piyano çalabiliyor, kaşık tutabiliyor, bir şeyler yoğurabiliyor” diye konuştu.
Düzce Tarım ilaçları deredeki balıkları telef etti Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce’de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu. Tarım sezonunun açılması ile birlikte yapılan bilinçsiz tarım uygulamaları doğaya zarar veriyor. Özellikle ilaçlama döneminin başladığı Düzce’de kullanılan ilaçlama makinelerinin derelerde yıkanması, boş ilaç kutularının çevreye atılması derelerdeki popülasyonu olumsuz etkiliyor. Düzce’nin Ozanlar Mahallesi’nden geçen dere içinde yıkanan ilaçlama makineleri ve boş ilaç kutularının dereye atılması sebebiyle binlerce balık telef oldu. Ozanlar Mahallesi Muhtarı Bülent Keser ise deredeki balık ölümlerinden dolayı şaşırdıklarını ve üzgün olduklarını dile getirerek, “Ölümlerin görüldüğü günden beri hayretler içinde ve üzgünüz. Yüzlerce, binlerce balığın telef olduğunu gördük. Çok uzun süredir böyle bir sıkıntı yaşamamıştık. Dünden beri derenin üzeri ve dibi olduğu gibi balık ölüleriyle doluydu. Uzun bir mesafede balık ölüleri görülüyor. Çok üzgünüz. Mahallemizin gençleri, çocukları bu derenin kenarında balık tutarak zaman geçiriyor. Çünkü bu dere balık olan bir dere. Balık ölümlerini haber alır almaz Düzce Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçtik. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri sağolsunlar hemen harekete geçtiler. Dere kenarlarındaki ve derenin içindeki balıkları topladılar. Numuneler aldılar. Bu derenin yanında herhangi bir fabrika olmadığı tespit edildi ancak tarımın yeni yeni başladığı ekim, dikim ile fındık ilaçlamasının yeni başladığı tarla ilaçlamaları, ağaç ilaçlamaları başladı. Yetkililerin ilk kanaati de tarım ilaçları sebebiyle ölümlerin gerçekleştiği yönünde. Bu sıkıntı sadece Düzce’nin değil bütün ülkenin sorunu. Ben vatandaşlarımızdan ve çiftçilerimizden duyarlı olmalarını, yapılan ilaçlamaların dere kenarlarından uzak tutulmasını çok rica ediyorum. Çünkü çok ciddi ölümlerle karşı karşıyayız ve çok üzgünüz” dedi. “İlaçlama makinelerinin derede yıkanması ölümleri artırdı” Balıkların tarım ilaçlarını ile nasıl zehirlendiğini de anlatan Bülent Keser; “Bu ilaçlama işini yapan firmalar ve ilaçlamanın yapıldığı büyük motorlar var. Bazı vatandaşlar dereye girerek motorlarını yıkamış olabilirler. Bazı çiftçiler ise ilaçların konulduğu plastik kutuları var. Nasıl olsa işim bitti diyerek o kutuları dereye atıyorlar. Ya da bu ilaçların çuval gibi olanları da var. Bu kutuları, ambalajları en kolay imha yöntemi ise dereye atma. Bunları dereye atan insan olamaz. Çevreci, çiftçi arkadaşlarımızı daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Zaten bu yapan fotoğraflardan nasıl bir çevre faciasına neden olduğunu görecektir” diye konuştu