POLİTİKA - 11 Kasım 2018 Pazar 16:05

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Herkesi samimi olmaya davet ediyorum"

A
A
A
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Herkesi samimi olmaya davet ediyorum"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun 80.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun 80. İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yerel seçimler öncesi parti içi mücadelelerden kaçınarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.


AK Parti Samsun 80. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "Belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci yarın sona erecek. Ancak belediye meclis üyeliği ile ilgili başvuru sürecimiz 3 Aralık’a kadar devam edecek. 18 Kasım’da temayül yoklamalarımız var. Genel merkezimizin çalışmaları sonucu bu yıl temayül yoklamalarımızı ilk kez e-temayül şeklinde yapacağız. Aday adaylarımızın sahada çalışmaları parti disiplinimize, kurumsal yapımıza uygun bir şekilde olmasını söyledik. Tüm teşkilatımızla en iyi şekilde seçimlere hazırlanmaya devam ediyoruz" dedi.



"Herkesin aday adayı olma gibi demokratik hakkı var"


Konuşmasında birlik vurgusu yapan Şahin, "Önümüzde bir seçim var. Ben bu konuda herkesi samimi olmaya davet ediyorum. Çünkü önümüzdeki seçimlerde parti içindeki mücadelenin partiye zarar vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin aday adayı olma gibi demokratik hakkı var. Ama önemli olan seviyeli bir şekilde bu dönemi geçirerek partiye zarar vermeden seçimlere hazırlanmak. AK Parti olarak hep beraber hareket ettiğimizde bütün olumsuzluklara rağmen bu seçimden başarılı çıkacağımıza inanıyorum. Ama hepimiz birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışırsak orada bazı zaaflar olduğunda başarısızlıkta gelebilir. Bunu da herkesin düşünmesi gerekir diye düşünüyoruz. Aday adaylığında bulunan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.


AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise meclis çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendirdi. Kırcalı’nın ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "3 Kasım seçimleri AK Parti’nin milletin teveccühüne mazhar olduğu bir tarihtir. 16 yılımızı doldurduk, 17. yılımıza girdik. Her şeyden önce inandığımız değerlerden hiç vazgeçmedik. İlk çıkış noktamızdan hiç geri adım atmadık. İdeallerimizden hiç vazgeçmedik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürümekten bir an olsun duraksamadık. 17 yıl sonra aynı kararlılıkla yoluna devam eden bir ekibin parçalarıyız. Bazı bakış açılarımızda değişim dönüşüm yaşandı fakat bu hem siyasetin bir gereği, hem değişen dünyada beklentilerin değiştiği bir toplumda zaten üstümüze düşen bir görev" şeklinde konuştu.


Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, meclis üyeleri, mahalle başkanları, müşahitler, sandık kurulu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesinden ahde vefa Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Vali Refik Arslan Öztürk-Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ve Aydınlanma Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Çetin Akın, “Güzel kentimiz Turgutlu; kültür, sanat, spor, bilim ve ilim kenti olana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Manisa eski Valisi merhum Refik Arslan Öztürk ve yazar Recai Şeyhoğlu’nun annesi Rasime Şeyhoğlu’nun adı yaşatıldı. Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi içerinde yer alan Vali Refik Arslan Öztürk ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ve Aydınlanma Evi düzenlenen törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Vali Refik Arslan Öztürk ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ve Aydınlanma Evi’nin açılışına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediyesi daire müdürleri, Recai Şeyhoğlu ve beraberindeki misafirler katıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Atatürk Kültür Merkezi bünyemizde Vali Refik Arslan Öztürk- Rasime Şeyhoğlu Kütüphane ve Aydınlanma Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Turgutlu’muza hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel kentimiz Turgutlu; kültür, sanat, spor, bilim ve ilim kenti olana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Kayseri Tüketiciler Birliği’nden "kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, okullardaki kantinlere yönelik denetimlerin artırılması gerektiğini söyleyerek, "Aldıkları gıdaları ucuza alıp pahalıya satarak daha çok kâr etmek adına bayatlamış, kötü ürünleri alma durumları var" dedi. Kayseri’de Servet Akaydın İlk ve Ortaokulu’ndaki 23 öğrencinin okuldaki kantinden aldıkları köfte ekmekten zehirlenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kantinlerin daha fazla denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Kantinlerin ticari bir işletme olduğuna dikkat çeken Şahin, bazı kantinlerde ucuza gıda alınıp pahalıya satılarak daha çok kâr edildiğini belirterek, yetkililere çağrıda ulundu. Şahin, "Her okulda bir kantin var. Okullardaki kantinler ticari amaçlı kurulmuş işletmelerdir. Bunları biz hastane veya çocukların sağlığını düşünen bir işletme olarak görmeyelim. Bunlarda kâr etmek istiyorlar. Bunların da bilinçli ve bilinçsiz yanlış yapanı var. Aldıkları gıdaları ucuza alıp pahalıya satarak daha çok kâr etmek adına bayatlamış, kötü ürünleri alma durumları var” diye konuştu. "Ailelerin kantini takip etme hakkı var" Ailelere seslenen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Aileler böyle bir olayla karşılaştıkları zaman çocuklarını, hatta kantini bile takip etmeleri lazım. Bu yetkimiz var. Kantine gidip ne sattığını takip edebiliriz. Nereden aldığını da sorabiliriz. Zaten sordurmuyorlarsa o çocuğu okuldan almak lazım" dedi. "Eğitimli insanlardan böyle bir tehdit ve küfürler yemeniz daha acı bir şey" 23 öğrencinin zehirlendiği Servet Akaydın İlk ve Ortaokulu’ndaki öğretmenlerin basına saldırmasına da tepki gösteren Şahin, "Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı çok geçmiş olsun diyoruz. Ülkem adına utanç verici bir şey. Eğitimli insanlardan böyle bir tehdit ve küfürler yemeniz daha acı bir şey” diye konuştu. Şahin, yetkililerden konunun üzerine gidilmesini istedi.