GÜNDEM - 10 Şubat 2023 Cuma 13:12

'Dünyadan yardım yağıyor Türk zenginlerden hala ses yok'

A
A
A
'Dünyadan yardım yağıyor Türk zenginlerden hala ses yok'

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler binlerce vatandaşın ölümüne on binlercesinin ise yaralanmasına neden oldu. Depremin ardından tüm dünyadan yardım açıklamaları geldi. Depremden etkilenen bazı vatandaşlar "Bütün dünya bize yardım için seferber oldu, kendi zenginlerimiz nerede" diye sordu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler son rakamlara göre, 18 bin 342 vatandaşımız hayatını kaybederken 74 bin 242 vatandaşımız da yaralandı. Depremler 10 il de etkili oldu ve 6 bin 444 binanın yıkılmasına binlerce binanın da hasar almasına neden oldu. Enkaz altından on binlerce insan kurtarıldı. Depremler 10 ilimizi ve 13.5 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi. Tüm dünyada bilimsel otoriteler gerçekleşen depremleri yüz yılın en büyük felaketleri arasında gösterdi.

Depremin yaşandığı 6 Şubat sabahından tüm dünya adeta bir yardım yarışına girdi. Bir çok ülke resmi olarak arama kurtarma ve temel ihtiyaç malzemelerini bölgeye sevk etti. Bir çok yabancı hem şahsi olarak hem de STK'lar organizasyonları ile bölgeye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu. Dünyaca ünlü bir çok sanatçı desteklerini açıkladılar.

Kendisi gecekonduda yaşadığı halde tüm eşyasını eski otomobiline yükleyip Türkiye’ye gönderilmek üzere Bakü’deki yardım merkezine götüren Azerbaycanlı Server Beşirli ve Afganistan’da yaşadıkları tüm zorluklara rağmen "Elimizden bu kadar geliyor, özür dileriz. Allah yardımcınız olsun" notuyla topladıkları yardımlar sosyal medya da çok paylaşıldı, görenleri göz yaşları içinde bıraktı.

Gelen yardımların arasında en çok dikkat çekenlerin arasında bir başkası ise Yunanistan'dan gelen yardımlar oldu. Deprem bölgesindeki bazı vatandaşlar "Bütün dünya bize yardım ederken, Yunanistan bile bizim yanımızdayken büyük holdinglerimiz, ünlü zenginlerimiz nerede?" diye tepkilerini gösterdiler.

Yapılacak tüm bağışlar için AFAD hesaplarına bu adresten ulaşılabilir: www.afad.gov.tr/deprem-bagislari

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.