ASAYİŞ - 27 Eylül 2015 Pazar 18:00

Samsun'da 6 Iraklı Mülteci Tutuklandı

A
A
A
Samsun'da 6 Iraklı Mülteci Tutuklandı

Samsun’da bir kişinin yüksekten düşerek ağır yaralanması, gasp, bıçakla yaralama, hürriyetten yoksun bırakmak ve şantaj suçlarından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 Iraklı, tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
İlkadım ilçesi Aziziye Caddesi’nde Irak uyruklu mülteci Muhammed adındaki gencin 4. kattan düşerek ağır yaralanması olayıyla ilgili soruşturma başlatan Samsun polisi, Iraklı mültecilerin karıştığı gasp, şantaj, bıçakla kasten yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma ve yüksekten düşme sonucu ağır yaralanmaya sebep olmak suçlarından Iraklı 6 kişiyi gözaltına aldı.
Düştüğü tahmin edilen ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunan adının Muhammed olduğu öğrenilen Iraklı gencin açık kimliği tespit edilemedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, düşme sonucu ağır yaralanma olayının olduğu evde bulunan ve darp sonucu yaralandığı öğrenilen Iraklı Khaldoon A.R.’nin (22) ifadesine başvurdu. Mağdur genç kendisinin zorla alıkonulduğunu ellerinin ve gözlerinin bağlandığını ve şantaj yapılıp para istendiğini iddia etti.
Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Iraklı mülteciler Ala M.A.(20), Auday H.A.(29), Mohammed F.H.(27), Yasır J.K.K.(29), İbrahim A.S.(23) ve Amer T.H.(28) haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Iraklı 6 genç bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren 6 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 6 Iraklı mülteci, saat 17.30 sıralarında tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir