YEREL HABERLER - 21 Haziran 2017 Çarşamba 13:46

Samsun’da eğitimde iyileştirme ve geliştirme çalışmaları başladı

A
A
A
Samsun’da eğitimde iyileştirme ve geliştirme çalışmaları başladı

Samsun’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazırlık çalışmaları başladı.

Samsun’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazırlık çalışmaları başladı.


İki gün sürecek olan çalıştayda 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırlık amacıyla, dersin öğretiminde uygulanan etkili öğretim, yöntem ve teknikleri, etkili materyaller ile teknoloji ve teknolojik alt yapı ve içerikler, derse katkı sağlayan okul içi ve dışı sportif, kültürel ve sosyal faaliyetler, etkili iletişim ve akademik başarının artırılması, dezavantajlı öğrencilere yönelik örnek çalışmalar, öğretmenlerin mesleki gelişimleri ve rehberlik çalışmaları konuları il geneli tüm öğretmenlerin katıldığı zümre çalıştaylarında masaya yatırıldı.


Çalıştay öncesi öğretmenlere bir mesaj gönderen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen şu ifadelere yer verdi: “Değerli öğretmenim, içinde bulunduğumuz bilgi çağı, bilim ve teknoloji alanlarında hızlı bir değişimi beraberinde getirmiştir. Bu değişim soran, sorgulayan, yorumlayan ve üreten bireylerin yetiştirilmesini gerekli kılmıştır. Bu nedenle bakanlığımız ve müdürlüğümüz eğitimde iyileştirme ve geliştirmeye yönelik çalışmalara hız vermiştir. Eğitimde iyileştirme ve geliştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Türk Milli Eğitim sisteminin en etkili bileşenlerinden biri hiç şüphesiz sizlersiniz. Değerli öğretmenlerimiz, 2017-2023 öğretmen strateji belgesinde Türkiye’de başta öğrenciler ve veliler olmak üzere tüm toplumun eğitimden beklentilerinin yerine getirilebilmesi için eğitim öğretim faaliyetlerinin iyi yetişmiş, kendisini sürekli güncelleyen ve mesleğini yapmaktan mutluluk duyan öğretmenlerle sürdürülmesi gerekmektedir. ‘Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini sürekli kılmak’ amacıyla mesleki gelişim kapsamında branşınız ile ilgili öğretim programları ile ön görülen yöntem ve teknikleri, öğrenme ortamlarına yansıtan, eğitimde teknolojik yenilikleri kullanan, sonuçlarını görüp ve değerlendirerek geliştirerek başarıyı yakalayan sizlerin mesleğinizdeki bilgi, birikim ve deneyimleri paylaşımını sağlayarak; eğitim bölgelerinizde, ilçenizde ve ilimizde eğitim kalitesine önemli ölçüde katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Bu amaçla; öğretmenliğiniz sürecinde çalıştayda belirlenen konularda bilgi, birikim ve tecrübelerinizin kayıt altına alınması, paylaşılması ve çoğaltılması, yaratıcılığı geliştirme, eğitim öğretim uygulamalarını zenginleştirme ve böylece öğretmenlerimizin iletişim ve tecrübe paylaşımlarıyla mesleki gelişimlere katkı sağlayarak eğitim hizmet kalitemizin artması hedeflenmektedir. 21-22 Haziran 2017 tarihinde planladığımız zümre çalıştayına katılımlarını ve katkılarınız için teşekkür eder, mesleki hayatınızda başarılar dilerim.”


2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazırlık maksadıyla 21-22 Haziran 2017 tarihlerinde iki gün sürecek olan çalıştayda mesleki gelişimlere katkı sağlanarak eğitim hizmet kalitesinin artması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.