ASAYİŞ - 19 Mayıs 2018 Cumartesi 21:41

Samsun’da kazara vurulan 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

A
A
A
Samsun’da kazara vurulan 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Samsun’da halasının elindeki tüfeğin kazara ateş alması sonucu çenesinden vurulan 7 yaşındaki çocuk, olay yerinde hayatını kaybetti.

Samsun’da halasının elindeki tüfeğin kazara ateş alması sonucu çenesinden vurulan 7 yaşındaki çocuk, olay yerinde hayatını kaybetti.


Olay, Samsun’un Vezirköprü ilçesinin Beşpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İbrahim U. kızı Dilek’ten evdeki av tüfeğini istedi. Evin önündeki babasına tüfeği uzatan Dilek U. eli kazara tüfeğin tetiğine dokununca tüfek ateş aldı. Av tüfeğinden çıkan saçmalar erik ağacının yanında bulunan 7 yaşındaki Mahmutcan U.’nun çenesine isabet etti. Ağır yaralanan Mahmutcan U. olay yerinde hayatını kaybetti. Torunun öldüğünü fark eden dede İbrahim U., jandarmaya haber verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova Belediyesi, Bornova’dan galibiyetle döndü Türkiye Basketbol Ligi’nin 31. hafta açılış karşılaşmasında deplasmanda Bornova Belediyesi Karşıyaka’ya konuk olan Çayırova Belediyesi, maçı 80-89 kazanarak, Play-Off yarışında kritik galibiyete imza attı. 2 yılda aldığı iki şampiyonluğun ardından, bu yıl Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, ligin 31. hafta karşılaşmasında Bornova Belediyesi Karşıyaka’yla mücadele etti. Müsabakaya Diante Watkins, Phille Greene, Serhat Uğur, İlkan Karaman ve Tolga Kaan Birer beşiyle başlayan Çayırova Belediyesi, ilk periyodu 12-19 önde kapattı. İkinci periyotta iki takımın da hücum performansı üst seviyeye çıkarken Çayırova Belediyesi, skor üstünlüğünü korudu ve devreye 33-41 önde girdi. Üçüncü çeyrekle beraber Eray Akyüz’ün üstün oyunuyla skorda tutunmaya çalışan Bornova Belediyesi Karşıyaka’nın basketlerine karşılık veren Çayırova Belediyesi, son periyoda 56-63’lük üstünlükle geçti. Son periyot da karşılıklı basketlerle geçilirken, rakibinin farkı kapattığı her an karşılık vermeyi başaran Çayırova Belediyesi, mücadeleden 80-89 galip ayrıldı ve bu sezon ligdeki 16’ncı galibiyetine imza attı. Phille Greene’den 21 sayı Çayırova Belediyesi adına maçın en skorer oyuncusu 21 sayılık performansıyla Phille Greene olurken, Diante Watkins’in 14, İlkan Karaman’ın 13 sayı 15 ribaundu ve Oğuz Savaş’ın 12 sayısı galibiyette büyük rol oynadı. Bu sezon 16’ncı galibiyetini alan Çayırova Belediyesi, Play-Off yarışında kritik bir zafer almış oldu.
Denizli Hatalı sollama yapan sürücünü çarptığı motokurye son yolculuğuna uğurlandı Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan ve sürücüsünün alkollü olduğu iddia edilen otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokurye, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesi’nde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, gece gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çarptığı motosikletliyi ölüme terk ederek kaçan ve alkollü olduğu iddia edilen sürücü İzzet A., saatler sonra teslim oldu. Ekmek parası için paket servisi yapan motokurye Aziz Soysaç’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Genç motokurye, Pamukkale ilçesine bağlı kırsal Kurtluca Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Bekar olan Soysaç’ın ailesi ve meslektaşlarının katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.
Samsun Vali Tavlı: "Dayanışma geleneğine sahip bir milletin torunlarıyız" Koruyucu aileler ve evlatlarıyla iftar programında bir araya gelen Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Güçlü bağlar kurduğumuz, koruyucu anne ve babalar sayesinde ahlakın ve fıtratın kalesi olan aile kurumumuzun güçlendiğine inanıyoruz. Kökleri çok derinlere uzanan bir dayanışma geleneğine sahip bir milletin torunlarıyız" dedi. Vali Tavlı beraberindeki eşi Ayşe Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte Samsun Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında Samsun’daki koruyucu aileler ve evlatlarıyla bir araya geldi. Vali Tavlı programda yaptığı konuşmada, "Bugün burada yüce gönüllü insanlarımızla, hayat yolculuklarına eşlik ettiğimiz evlatlarımızla bir aradayız. Bizler aziz Türk milleti olarak darülaceze, Darüşşafaka gibi kurumlarla kökleri çok derinlere uzanan bir dayanışma geleneğine sahip bir milletin torunlarıyız. Bütün çocukların hayata hazırlanmak için önce güvenli ve müşfik bir çatıya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yine bugün burada büyük bir gururla görüyoruz ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde 2012 yılında hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi meyvelerini vermektedir. İnancımız ve değerlerimiz doğrultusunda güçlü bağlar kurduğumuz, koruyucu anne ve babalar sayesinde ahlakın ve fıtratın kalesi olan aile kurumumuzun güçlendiğine inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de çocuklarımızı korumak için gerekli bütün kurumlarımız her daim milletimizin hizmetindedir. Buradan sizlere geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetiştirilmesi noktasında, devletimize ve milletimize sunduğunuz katkılardan dolayı şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.
Sivas 42 bin lira maaş, sigorta, dayalı döşeli ev ve karavana rağmen çoban bulunamıyor Tarımın kalbi Sivas’ta sunduğu 42 bin lira maaş, dayalı döşeli ev ve karavan imkanlarına rağmen çalıştırılacak çoban bulunamıyor. Hayvancılık sektöründe çalışacak nitelikli iş gücünün azalması, endüstriyelleşmenin yaygınlaşması ve şehirleşmenin artmasıyla birlikte geleneksel mesleklerden biri olan çobanlık, teknolojinin ilerlemesi ve şehirleşme eğilimiyle artık genç nesiller tarafından tercih edilmiyor. Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bölgeye bir istihdam sağlayıp koyun yetiştirmek amacıyla bir girişimde bulunan ve aile çobanı arayan Niyazi Mit, koyun yetiştiriciliği için sağlanacak olan maaş, sigorta, barınma, giyim ve yeme içme gibi temel ihtiyaçlar, yaz aylarında arazide rahat etmesi için karavan gibi imkânlar sağlamasına rağmen, çoban bulma sürecinde zorluk yaşıyor. “Emekliliğe kadar bir iş imkânı sağlayacağız ama bulamadık” Çevresinden bu işi yapacak kimseyi bulamayınca sosyal medyadan bir ilan paylaşan ve aile çobanı aradığını belirten Mit, “Günümüzün sorunu işçi bulamamak. İnsan gücüne dayalı, sahada tarımla uğraşan insanların sayısı giderek azalıyor. Biz şu an birçok tarım sektöründe bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu iş endüstriyelleşmeye gidiyor. Artık insanı bulmak çok zor hale geldi. Biz de iş arkadaşları arıyoruz. Burada barınacakları ev, kıyafet, gıda yardımı, maaşı ve sigortaları bizimle birlikte çalışırlarsa emekliliğe kadar bir iş imkânı sağlayacağız ama bulamadık. Aile çobanı arıyoruz. Koyunla ilgilenecek kişiye 25 bin lira, sigorta ve yeme içme, giyim gibi masrafları bizden olacak. Eşine ise burada çiftlikte kalıp ev işleriyle ilgilenip ufak tefek işleri yapacağı için asgari ücret ve sigorta vaat ettik. Tabii bunlarla birlikte gelecek ailenin çocukları varsa çocukların eğitim masrafları dâhil yaşamsal tüm ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz. Fakat yine de bulamıyoruz. Barınmaları için kaloriferli sıfır daire yaptık. Yaz ayında hayvanı araziye götürdüğünde zorlanmaması için güneş paneli olan, duşu yatağı içerisinde olan bir karavan veriyoruz. Teknolojinin de gelişmesiyle insanlar şehre özeniyor veya eğitim gibi zorunlu nedenlerle göç ediyorlar. İnsanlar artık büyükşehirde yaşamak istiyor ama imkan açısından artık tarımsal sektörde daha yüksek gelir elde ediliyor. Artık ülkemizin de tarıma gereken önemi verdiğini düşünüyorum. Çobanlık deyince insanlar ilk başta küçümsenecek bir durummuş gibi görüyor ama aslında kutsal mesleklerden bir tanesi çobanlık. Çünkü ülkemizde üretim olmazsa hiçbir zincir ilerlemez. Aslında çok fazla iş var. Ülkemizde üniversite mezunu kişilerde bu işleri yapacak birçok kişide lazım. Her kesimden insan lazım” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Esendal Sokak 7 günde yenilendi İzmit Belediyesi, 7 günde yenilemem çalışmalarını tamamladığı Kadıköy Mahallesi Esendal Sokak’ın açılışını gerçekleştirdi. Modern ve vatandaşların konforu için çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, bir sokağı daha güzelleştirdi. İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kadıköy Mahallesi Esendal Sokak’ta gerçekleştirilen yenileme ve aydınlatma çalışmaları 7 günde tamamlandı. Bölge sakinleri çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi. Esendal Sokak’ın açılış programında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Göreve geldiğimizden bu yana halkımızın parasını halkımız için kullanmaya çalışıyoruz. Ranta değil, birilerinin ceplerine değil gerçekten samimiyetle yolumuza devam ediyoruz. Bu kentin sokaklarını hak ettiği hale getirmek ve insanlarımızı konfora kavuşturmak adına gece gündüz çalışıyoruz. Bugün bu sembolik açılışı bilerek yapıyoruz. Ramazan’da oruçlu olmasına rağmen fedakarca çalışan ekibimiz var. Kimseyi mağdur etmemek için sabahlara kadar çalıştılar. Kendi rekorlarını kırarak 7 gün gibi çok kısa sürede bu kadar büyük bir ana caddeyi elektrik hatlarıyla, kaldırımlarıyla, asfaltıyla ve birçok işiyle bitirmeyi başardılar. Akça Camii Caddesi’ni de 13 günde bitirmiştik şimdi kendi rekorumuzu kırdık. Hem tasarruflu hem ekonomik şekilde kendi öz gücümüzle sokaklarımızı tamamlayabileceğimizi gördük. Diğer sokaklarımızı da yine yenilemek istiyoruz" diye konuştu.
İstanbul Pratisyen diş hekimi genç kadın, otomobiliyle bariyerlere çarparak hayatını kaybetti Okmeydanı-Hasdal bağlantı yolunda gireceği sapağı kaçıran otomobil sürücüsü bariyerlere sert bir şekilde çarptıktan sonra bir başka araçla çarpışarak durabildi. Kaza sonucu ağır yaralanan 26 yaşındaki pratisyen diş hekimi Nurşah Kılınç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü ise yakınlarını yasa boğdu. Olay, önceki gün saat 18.50 sıralarında TEM Kağıthane Okmeydanı-Eyüpsultan Hasdal bağlantı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde 34 NRS 98 plakalı otomobil ile seyreden 26 yaşındaki pratisyen diş hekimi Nurşah Kılınç, yol ayrımına geldiği esnada yolu kaçırınca bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola doğru savrulan otomobil, aynı istikamette orta şeritte seyir halinde olan sürücü İbrahim Ata idaresindeki 34 EDU 019 plakalı araçla çarpıştı. Kaza sonucu otomobiliyle bariyerlere çarpan Nurşah Kılınç ağır şekilde yaralandı. Kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve vatandaşların da yardımıyla çıkarılan kadın sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılan 26 yaşındaki Kılınç, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise olayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Geriye mutlu anların fotoğrafları kaldı Genç kadının ölüm haberini alan yakınları adeta yıkıldı. Hayatının baharındaki genç kadından geriye arkadaşlarıyla olan mutlu anları, hayat dolu o fotoğrafları kaldı. Öte yandan, genç kadının cenazesi Kemerburgaz Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Kemerburgaz Mezarlığı’nda toprağa verildi.