ASAYİŞ - 20 Temmuz 2017 Perşembe 12:33

Samsun’da uyuşturucu operasyonları

A
A
A
Samsun’da uyuşturucu operasyonları

Samsun’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında bin 407 kök kenevir bitkisi ve 8.

Samsun’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında bin 407 kök kenevir bitkisi ve 8.722 gram kubar esrar ele geçirildi.


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından İlkadım, Havza ve Bafra ilçelerinde uyuşturucu operasyonu yapıldı. İlkadım ilçesi Çelikalan Mahallesi’nde, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasa dışı kenevir ekimi ve esrar maddesinin ele geçirilmesinin ardından, adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda, ekipler şüphelilerin evine baskın düzenledi. Şüpheli K.K ve A.K.’nın evinde ve bahçesinde yapılan aramada; 610 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, şüpheli A.K. isimli şahıs gözaltına alındı. K.K. isimli şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar başlatıldı.


Öte yandan, Havza ilçesi, Erikbelen Mahallesi, Orhan Sokak, Sevincer Deresi mevkisinde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasa dışı kenevir ekimi ve kubar esrar maddesinin ele geçirilmesine yönelik; 14 Temmuz 2017 tarihinde Havza ilçesi adli makamlarından alınan arama kararı ile Samsun İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Sevincer Deresi mevkisi ormanlık alan içerisinde yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde, iki ayrı noktada toplam 797 kök kenevir bitkisi ve 5.980 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş olup, olayla ilgili şüphelilerin yakalanmasına yönelik Havza Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda soruşturma başlatıldı.


Bafra ilçesi İlyaslı Mahallesi’nde ise şüpheli N.S.K.’ya yönelik yapılan operasyonda, şüphelinin evindeki aramalar sonucunda, 9 adet satışa hazır paketlenmiş vaziyette toplam 2.742 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayın şüphelisi N.S.K. ekipler tarafından gözaltına alındı.


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin birlikte yürüttüğü uyuşturucu operasyonunda toplamda bin 407 kök kenevir bitkisi ve 8.722 gram kubar esrar ele geçirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir