SPOR - 21 Nisan 2015 Salı 22:50

Samsunspor 3 Puanının Erken Silinmesine Tepkili

A
A
A
Samsunspor 3 Puanının Erken Silinmesine Tepkili

Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu, TFF’den CAS mahkemesi sonuçlanıncaya kadar 3 puan silme kararını uygulamamasını talep ettiklerini belirterek, “TFF Yönetim Kurulu bu talebimizi dikkate almayarak, yarın CAS’ta görülecek davanın sonucunu beklemeden bugün kulübümüze 3 puan silme cezasını uyguladığını açıklamıştır” dedi.
TFF Yönetim Kurulu’nun 3 puan silme kararıyla ilgili açıklama yapan Samsunspor Kulübü, “TFF Yönetim Kurulu 21 Nisan 2015 tarihinde (bugün) yaptığı toplantıda FIFA Disiplin Kurulu’nun 06 Temmuz 2014 tarihli almış olduğu kararı uygulayarak, kulübümüze 3 puan silme cezası vermiştir. Bilindiği gibi; eski futbolcumuz Ben Ofosu Piasare’nin, alacaklarının ödenmediğini öne sürerek FIFA nezdinde açmış olduğu dava sonucu FIFA, 2014 yılı Temmuz ayında kulübümüze borcun ödenmesi konusunda 30 gün süre vermiş, bu borcun ödenmemesi durumunda ise kulübümüzün 3 puanının silineceğini bildirmiştir. Bir önceki dönemin yöneticileri, basına muhtelif tarihlerde yaptıkları açıklamalarda, Ben Ofosu’nun parasının yatırılarak, Samsunspor’un 3 puanının silinme tehlikesinin ortadan kaldırıldığını söylemişlerdir. Oysa gerçekte 35 bine USD + 5.000 CHF olan bu borcun ancak 15 bin USD’si yatırılmıştır. 27 Aralık 2014 tarihinde göreve başlayan yönetim kurulumuz, dava dosyasının kapanmamış olduğunu görerek kalan 20 bin USD+ 5 bin CHF ‘yi 30 Aralık 2014 tarihinde göreve geldikten iki gün sonra ödemiştir. Bununla da yetinmeyen yönetim kurulumuz kararın yeniden görüşülmesi için CAS Mahkemesi’ne dava açmıştır. CAS, kulübümüzün açtığı davayı kabul ederek 22 Nisan 2015 tarihine (yarın) duruşma günü vermiştir. Bu süreçte kulübümüz TFF ile de sürekli iletişim içerisinde olarak, her bilgi ve belgeyi paylaşmış, süreçle ilgili bilgilendirmiş ve TFF’den CAS mahkemesi sonuçlanıncaya kadar kararı uygulamamasını talep etmiştir. Ancak TFF Yönetim Kurulu bu talebimizi dikkate almayarak, yarın görülecek davanın sonucunu beklemeden bugün Kulübümüze 3 puan silme cezasını uyguladığını açıklamıştır” görüşlerine yer verdi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Şu anda, kulüp başkanımız, 2. başkanımız ve sportif direktörümüz yarın görülecek dava için Lozan’da bulunmaktadır. Elbette ki davanın sonucunun kulübümüz lehine olup olmayacağı mahkeme neticesinde belli olacaktır. Ancak bundan sonra davanın lehimize sonuçlanması ve 3 puan silme cezasının kaldırılması yönünde bir karar çıkması durumunda dahi bu kararın kulübümüze bir yararının olmayacağı açıktır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Samsun’u temsil eden, kentimizin tüm dinamiklerinden yönetim kurulumuza, masörümüzden futbolcumuza ve teknik kadromuza büyük taraftarımızla birlikte süper lig hedefimiz daha büyük bir arzu ve motivasyonla devam etmektedir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmamalıdır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."