YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 14:56

Samsun'un "Swot Analizi" Yapılıyor

A
A
A
Samsun'un "Swot Analizi" Yapılıyor

Avrupa Birliği (AB) desteği ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından uygulanan TR83 Bölgesi’nin Rekabetçiliğin Arttırılması Teknik Destek Projesi kapsamında, ilin güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlar ve tehditleri tespit etmek için yürütülen “swot analizi” çalışmaları Samsun’da yapıldı.
Serra Otel’de düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda ekonomi ve çevre ile sosyal ve kültürel içerikli ele alınırken, Samsun’un mevcut durumu değerlendirilerek, fırsat ve tehditleri de masaya yatırıldı.
Toplantıda Projenin Takım Lideri John Murray, proje ve Samsun’a ait sunum yaparken, Non Key Expert (NKE) Kısa Dönem Uzmanı Serap Gültekin de swot analizi sisteminin nasıl olacağı yönünde bilgiler verdi. Gültekin, “2015 yılı itibariyle Samsun’un 1.2 milyon gibi genel bir nüfusu var. Binde 7.8’lik bir nüfus artışı var. Okuryazarlık oranı yüzde 97. 2015 yılında TÜİK bütün illerde bir yaşam endeksi çalışması yayınladı. Bunu 11 farklı kriterde değerlendirme yaptılar. Bu kriterlere göre Samsun 33’üncü sırada yer alıyor. İlk üçte de Bolu, Sakarya ve Isparta var. Samsun’un ihracatı 2015 yılında 421.5 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ithalat 719 milyon dolar olmuş. TR83 Bölgesi’ndeki ihracatındaki en yüksek pay yüzde 40 oranında Samsun’a ait. Samsun böyle bir genel duruma aittir” dedi.
Sunumların ardından Samsun’un swot analizleri çıkartıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.