YEREL HABERLER - 20 Nisan 2017 Perşembe 16:29

Sanayicilere “yıllık işletme cetvelleri” uyarısı

A
A
A
Sanayicilere “yıllık işletme cetvelleri” uyarısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayicilerin 914 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için 30 Nisan’a kadar beklenilmeden bir an önce yıllık işletme cetvellerinin girişlerini yapmaları uyarısında bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayicilerin 914 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için 30 Nisan’a kadar beklenilmeden bir an önce yıllık işletme cetvellerinin girişlerini yapmaları uyarısında bulundu.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5.Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl 01 Ocak ve 30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak sistem aracılığıyla internet ortamından on-line olarak veya zorunlu hallerde (sistem arızasında) bağlı bulundukları ilin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yazılı olarak vermeleri gerekmektedir. Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait (Yıllık ciro bilgisi, kapasite kullanım oranı bilgisi, çalışan sayısı, tüketilen enerji, üretim şekli, üretim bilgisi ve atık madde bilgilerini) yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak sistem aracılığıyla internet ortamından on-line olarak veya zorunlu hallerde(sistem arızasında) bağlı bulundukları ilin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yazılı olarak vermeleri gerekmektedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümünde yer alan ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ ve buradan işletme adına alınan şifre ile sisteme girilip arkasından ‘İşletme’ menüsüne girildikten sonra çıkan ekranda ‘Belge No İle İşletmemi Getir’ veya ‘Kayıtlı İşletmelerim’ menüsünden işletme çağırılarak yıllık işletme cetveli için gerekli bilgiler doldurulup giriş yapılarak sistem üzerinden ‘İl Müdürlüğüne Gönder’ sekmesinin tıklanarak on-line olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne gönderilecektir. Sanayicilerimizin 914 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için 30 Nisan 2017 gün sonuna kadar beklenilmeden bir an önce yıllık işletme cetvellerinin girişleri yapılarak, İnternet ortamındaki on-line girişlerin son gün olan 30 Nisan’da sistemde yoğunluk olacağı ve olası sistem arızalarının olabileceği dikkate alınarak en son güne bırakılmaması gerekmektedir. Yıllık işletme cetveli bilgilerini 30 Nisan 2017’ye kadar internet ortamında süresi içinde giriş yapmayan işletmelere 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 9. Maddesi gereğince 914 TL idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.