EĞİTİM - 14 Şubat 2018 Çarşamba 17:35

Tekkeköy’e yeni lise için imzalar atıldı

A
A
A
Tekkeköy’e yeni lise için imzalar atıldı

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesi’nde yapılacak olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Atölyesi ile ilgili protokol imzalandı.

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesi’nde yapılacak olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Atölyesi ile ilgili protokol imzalandı.


Tekkeköy ilçesinde bulunan Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. yerleşkesinde gerçekleşen protokol imza töreninde Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve hayırsever iş adamı Cemal Yeşilyurt arasında protokol imzalandı.


Cemal Yeşilyurt, imzanın ardından yaptığı konuşmasında, “Biz babamın nesli olarak eğitime çok önem veriyoruz. Bugün imzasını atacağımız okul bizim 6. okulumuzdur. Bizim okullarda okuyan çocuk sayısı ise 4 bin civarındadır. Bizim sosyal yatırımlarımız da her zaman Milli Eğitim öne çıkmaktadır. Bu okulun Tekkeköy ilçemize kazandırılmasında benim kadar belediye başkanımız Hasan Bey’in de çok gayreti ve emeği vardır. İnşallah bu okullarımızda okuyan evlatlarımız hayırlı yetişir. Vatana millete hayırlı insanlar olurlar. Yaptırdığımız okullarımıza Yeşilyurt Demir Çelik ismini koyuyoruz. Sebebi de şudur. Biz çok geniş bir aileyiz. Biz isimde şahıs ismi kullanmıyoruz. Yeşilyurt Demir Çelik adıyla gidiyoruz. Bir aile şirketi olarak Türkiye’de en uzun yaşayan aile şirketlerinden biriyiz. Yarın biz torunlarımıza aynen bunu devam ettirmeleri için sağlam temeller üzerine bırakıyoruz. Bunun içindir ki biz yüzde 100 parasını vermediğimiz esere ismimizi yazmıyoruz. Tekrar bu okulumuz ilimize hayırlı olsun” dedi.



Togar: “İlçemize yeni bir okul daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz”


İlçedeki eğitim-öğretim veren okulların eğitim yuvalarının sayısının katlanarak arttığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemize dört yıl gibi kısa süre içerisinde dokuz farklı eğitim kurumu kazandırarak Tekkeköy’ü eğitimde marka bir ilçe haline getirmeyi başardık. Eğitim kurumlarının ilçemizde hayat bulması için gerekli arsa tahsisi, imar düzenlemesi, kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmelerin ve resmi takibin yapılması gibi önemli çalışmaların yanında yatırımcılarımızın ve hayırseverlerin ilçemize okul inşa etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler ilçemizde eğitim kurumlarının yükselmesi için üzerimize düşenden fazlasını bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonrada kat kat arttırarak yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“2019 sonuna kadar tekli eğitime geçeceğiz”


Okul yapmanın önemine vurgu yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Arkadaşlar biliyorsunuz ilimizde okullaşma eğitimi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Samsun’da eğitimde çok güzel gelişmeler var. Ama biz istiyoruz ki daha iyisi olsun. Bizim insanımız daha iyisine layık. Eğitilmiş toplumlar dünyayı yönetiyorlar, o anlamda Samsun’un geleceği eğitimli iyi insanlarla yol alabilir. Hem Samsunumuz hem ülkemiz açısından eğitimli toplumlar bizlere ümit veriyor. Arkadaşlar biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemiz adına koyduğu bir hedef var. 2019 sonuna kadar ikili eğitimden tekli eğitime geçilecek. Bu çerçevede çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir. Bizim daha önceki görüşmemizde Cemal Yeşilyurt amcamızın bir okul sözü vardı. İnşallah burada bu okulun protokolünü imzalıyacağız. Arkadaşlar bu okulumuz Tekkeköy ilçesinde Selyeri Mahallesi’nde bulunmaktadır. Samsun-Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni geçen günlerde ziyaret etmiştim. Okulumuzun şu anda şartları çok iyi değil. Biz her zaman şunu söylüyoruz Aslında Samsun bir tarım kenti. Bunun için de Bafra ve Çarşamba ovalarının bir Çukurova olmamaları için hiç bir sebep yok. Ama şüphesiz çağımızın gerektirdiği bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanan katma değeri yüksek ürünler üretmesi açısından da Ziraat Fakültelerine ve Meslek Yüksek Okullarına ihtiyaç var” diye konuştu.


Yapılacak yeni okul hakkında da konuşan Vali Kaymak, “Samsun-Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hayvancılıkla eğitim veren bir okulumuz. Hatta biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bunlar basına yansıdı. Biodedektör köpekler diye bir projeleri var. Bana yaptıkları sunumda Dyssi isimli köpek kanser ve diyabet gibi hastalıklarda erken teşhis yaparak 3 bin insanın hayatını kurtardı. Bu nedenden dolayı kanser ve diyabet gibi hastalıkların erken teşhisinde, hasta teşhis eden köpekler yetiştirmemiz lazım. İnşallah Yeşilyurt ailesinin destekleri ile Samsun’a Türkiye’nin en güzel, en modern çağımızın gerektirdiği en güzel laboratuvar imkânlarına sahip donanımlı bir ziraat meslek lisesi kazandıracağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Değerli büyüğümüz Cemal Yeşilyurt amcamıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün Yeşilyurt ailesine çok teşekkür ediyoruz. Allah işlerini rast getirsin. Allah’ım daha çok versin inşallah" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından, Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi’nde Mülkiyeti Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait bin 616 parsel üzerinde bulunan 19 bin 550 metrekare arsa üzerine 16 derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve 3 derslikli klinik Atölyesi yaptırılacak olan okul inşaatına ait protokol, Osman Kaymak, Coşkun Esen ve Cemal Yeşilyurt arasında imzalandı.


Protokol imza törenine Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."