YEREL HABERLER - 18 Ekim 2016 Salı 15:28

Terme’ye paket arıtma tesisi

A
A
A
Terme’ye paket arıtma tesisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Terme ilçesi Sakarlı Mahallesi’nin atık sularının arıtılacağı, 3 bin kişi kapasiteli paket arıtma tesisinin tamamlandığını ve geçici kabulünün yapıldığını açıkladı.
Paket arıtma tesisinin, Terme ilçesi Sakarlı Mahallesi’nin atık sularını arıtacağını söyleyen SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, “Paket arıtma tesisi 3 ay içinde tamamlandı. Tesis 3 adet bin kişilik, toplam 3 bin kişi kapasiteli olacak. Tesis de günlük 200 metreküp atık su arıtılacak. Tesis, kaba ızgara ünitesi, ön çökertme havuzu, dengeleme havuzu ve klor dozaj sisteminden oluşmaktadır. Klasik aktif çamur paket arıtma tesisi ve ön (fiziksel) arıtma üniteleri yapım işi tamamlandı. Akıcı ortam deşarj standartlarında arıtılmış su kalitesi sağlanarak, yönetmelik gerekleri yerine getirildi. Yüklenici firma, tesisi 1 yıl süre ile işletecek. Tesisin, önümüzdeki ay içinde, devreye girmesi bekleniyor” dedi.
Tesisin 500 bin lira bedelle yapıldığını kaydeden Demircioğlu şunları söyledi: “Paket arıtma tesisinin geçici kabulü geçtiğimiz hafta için de yapıldı. Tesis devreye alınarak, akıcı ortam deşarj standartları yerine getirildi. Sakarlı Mahallesi’nin atık suları, Avrupa standartlarına uygun olarak arıtıldıktan sonra, Evci Deresine tahliye edilecek.”
Öte yandan Proje Sorumlusu Çevre Mühendisi Ufuk Demircioğlu ise Sakarlı Paket Arıtma Tesisini, aşırı yağışlar sonucu taşkın sularından korumak için, Evci Deresi’nin cephe kısmına 4 metre yüksekliğinde ve 50 metre uzunluğunda koruma duvarı yapıldığını ifade etti.
Tesisinin geçici kabulüne, SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’ndan Şube Müdürü Nihat Mıhçı, Proje Sorumlusu Çevre Mühendisi Ufuk Demircioğlu ve tesisi yapan firma yetkilileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir