POLİTİKA - 20 Nisan 2018 Cuma 15:45

Tok: “Her başarının arkasında kadın var"

A
A
A
Tok: “Her başarının arkasında kadın var"

AK Parti teşkilatlarında kadınların özel bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, AK Parti’nin başarısında siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payı olduğunu kaydetti.

AK Parti teşkilatlarında kadınların özel bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, AK Parti’nin başarısında siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payı olduğunu kaydetti.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanlığına yeniden seçilen Halime Kesmen ve yeni yönetim kurulu üyelerini İlkadım Hizmet Binasında ağırladı. Gündeme ilişkin yapılan sohbette Tok, 24 Haziran seçimlerinde kadınların üzerine düşen görevin çok daha büyük ve önemli olduğunu kaydetti.



Başkan Tok’a teşekkür


Kadınlara yönelik yapılan yatırımlarından memnuniyetlerini ifade eden AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, “Daha önce olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde koordineli çalışmalarımız güçlü bir şekilde devam edecektir. Bayanlara öncelikli olarak yaptığınız yatırımlarımızdan ve hizmetlerinizden ötürü sizlere ve ekibinize teşekkür ederim” diye konuştu.



Bayanlara yönelik hizmetler


AK Parti İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetimini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye olarak bayanların toplumsal yaşama katılmalarını sağlayan, aktif sürece dâhil eden, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyen çalışmalar yaptıklarını söyledi.



“AK Parti’nin başarısında kadının emeği büyük”


AK Parti’nin başarısında siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payı olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Teşkilatlarımızda kadınlarımızın özel bir yeri vardır. Bunlardan birisi de seçilme konusunda AK Parti’nin verdiği fırsatlardır. Bunun sonucu olarak da ilimizden bir bayan milletvekili seçilmiş olması onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzdeki 24 Haziran seçimleriyle birlikte geçen her seçimde Ak Partili Hanım kardeşlerimizin gayreti ve emeği unutulmayacaktır” dedi. (SAM-SLH-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.