YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2015 Çarşamba 10:43

Tuncer: “Her Alanda Büyük Projelerimiz Var”

A
A
A
Tuncer: “Her Alanda Büyük Projelerimiz Var”

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, muhalefete göndermede bulunarak “Biz sadece depo yapmayı vaat etmiyoruz. Her alanda büyük projelerimiz var” dedi.
Seçim ziyaretleri kapsamında Gülsan Sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Adem Tuncer, burada esnafla bir araya geldi. Esnafın dertlerini dinleyen Tuncer, “Biz bir projeden bahsettiğimiz zaman insanların aklına ‘acaba’ diye bir şey gelmiyor. ‘AK Parti diyorsa yapar’ kanaati hakim. Çünkü herkes yapılanları görüyor. Yapılan hizmetler, projelerimiz hakkında güven veriyor. Biz her alanda büyük projelerle geliyoruz” diye konuştu.
YERLİ MARKA OTOMOBİL PROJESİ
Elektrikli yerli marka otomobil imalatının 2020 yılında tamamlanmasını planladıklarını belirten Tuncer, “Şuan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Araç başına 13 askeri personelin tam teçhizatlı olarak güvenle intikalini sağlayacak kirpi araçlar üreteceğiz. 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan milli bölgesel uçak projemiz var. 2019 yılına kadar Türk mühendisleri tarafından tasarlanan 15 eğitim uçağı tamamlanacaktır. 3.4 milyar dolarlık projeyle 59 ATAK helikopter üretileceğiz. 450 km menzilli, 65 km hızlı 250 tank yapacağız. Bin 200 fit irtifayla en az 1 saat havada kalabilen araçlar ürettik, 20 adet aracı da ihraç ettik. Bu araçları geliştirilmeye devam edileceğiz. Milli Gemi (MİLGEM) Korveti, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri, F-16 uçakları yenileme gibi savunma sanayi projelerini devam ettireceğiz. İlk yerli haberleşme uydusu Türksat-6A ile bu alandaki 10 ülkeden biri arasına girmeyi hedefliyoruz. Gece-gündüz, her türlü hava koşulunda uzaydan görüntü alabilmesini sağlayan keşif ve gözetleme bireşimli açıklıklı radar (sar) uydu sistemi (Göktürk-3) projesini hayata geçireceğiz. İhale hazırlıkları süren başka bir proje ile ilk yerli YHT’ni 2018 yılında faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
TC KİMLİK KARTI YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ
Sadece savunma sanayide değil her alanda projelerinin olduğunu ifade eden Tuncer, şöyle konuştu: “Hizmet sunumunu kolaylaştıracak, kimlik sahteciliğini azaltacak olan 313 milyon TL maliyetli elektronik kimlik kartı projemiz var. 2015 yılında elektronik kimlik kartlarının dağıtımına başlayacağız. Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında 6.5 milyon birimin 2023 yılına kadar dönüştürülmesi hedefi doğrultusunda çalışmalar devam edecektir. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Bayburt, Gümüşhane illerimizi kapsayan Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planıyla 10.4 milyar TL tutarında kaynak kullanılması öngörülmektedir. Laf değil iş ürettik. Milletimizi aldatmadık. Afaki vaatler vermedik. Hiçbir işimizi yarım bırakmadık. AK Parti öncesi iktidarların tabelasını çakıp bıraktığı yolları, köprüleri, hastaneleri, barajları, okulları kısacası her türlü tabela projelerini biz tamamladık. Ayvacık ilçesindeki Eynel Köprüsü bunun en güzel örneğidir. Tabelayı çakıp gittiler, AK Parti tamamladı. İşte onun için ‘Onlar Konuşur Ak Parti Yapar’ diyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir