GENEL - 17 Şubat 2018 Cumartesi 17:00

Vali Kaymak’tan mobilyacılara "Rusya’ya açılın" önerisi

A
A
A
Vali Kaymak’tan mobilyacılara "Rusya’ya açılın" önerisi

Mobilyacı iş adamlarının Rusya pazarına açılması gerektiğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, bu konuda Samsun Valiliği olarak mobilyacı iş adamlarına gereken desteği vereceklerini belirtti.

Mobilyacı iş adamlarının Rusya pazarına açılması gerektiğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, bu konuda Samsun Valiliği olarak mobilyacı iş adamlarına gereken desteği vereceklerini belirtti.


Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği(MOBİD)’nin düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan Vali Kaymak, Samsun’un konumu itibariyle pazarlama konusunda önemli bir noktada olduğunu belirtti.



"Dört ulaşım aksı üzerindeyiz"


Samsun’da göreve başlayalı 6-7 ay olduğunu belirten Vali Kaymak, "Yöreyi ve insanları tanımaya çalışıyoruz. Yöreyi ve insanları tanımadan doğru kararı vermek çok zor. Fırsatımız oldukça sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye çalışıyoruz. Marka mobilyalar çıktıktan sonra Türkiye’deki esnaflar özellikle bu işi sanatkar olarak yapan mobilyacı arkadaşların zor durumda kaldıklarını biliyoruz. Arkadaşlar şunu görmemiz lazım Samsun için her zaman şunu söylüyoruz. Samsun Karadeniz’in amiral gemisidir. Biz burada bölge iliz. Sizler de bu bölgenin mobilya sektörünün liderleri olacaksınız. Samsun her alanda diğer illere önderlik yapacak konumdadır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sizler kendinizi bir mala ulaşmada, malı üretmede, yeni eleman çalıştırmada, ürettiği malı pazarlama konusunda diğer illerden daha avantajlı görmelisiniz. Onun için değişik projeler yapmalısınız. Arkadaşlar birlikte çalışmak, teknolojinin imkanlarını kullanmak, devletimizin sunduğu imkanları kullanmak çok önemlidir. Bir araya gelip Türkiye’yi çok iyi görmek lazım. Şuan bizim için Rusya tarafı güzel bir pazardır. Sizler Rusya pazarına açılarak bizlerin de elimizden ne gelirse yapacağımız bir şey olursa valilik olarak her zaman buna hazırız. Arkanızdayız. Sizlere kapımız her zaman açıktır. Bugün 55’inci kahvaltımızı mobilya sektörü temsilcileri ile gerçekleştiriyoruz. Duyarlı insanlar, çevresini gözlemleyen olaylara gerekirse müdahale eden, fikir belirleyen ve tavır alan durumundadırlar. Samsun potansiyeli olan bir il ama biz bu potansiyeli iyi kullanamıyoruz. Dört ulaşım aksı üzerindeyiz. Bu avantajımızı iyi kullanmamız gerekmektedir" dedi.



"Samsun kalkındıkça ülkemiz kalkınacaktır"


Tekkeköy Lojistik Merkezi’nin yakında hizmete gireceğini belirten Vali Kaymak, "Bu Lojistik Merkez sizler için de çok avantajlıdır. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Samsun’da herkes işini bir rekabet ortamında içerisinde yapması gerekiyor. Aynı zamanda kanaatkâr olmamız lazım. Bizler Ahi Evran kültüründen gelen esnaflarız. Birbirimizin işçisini ustasını çalarak, onun yaptığı modeli çalarak yapmak hak değil, bir yerlere gelmek içinde bileğinin gücüyle çalışmamız lazım. O anlamda da o konulara duyarlı olarak işimizi yapalım. Onun için güzel Samsun, kalkınan Samsun demeliyiz. Samsun kalkındıkça ülkemiz kalkınacaktır" diye konuştu.



"Bazı kesimler ÖSO’ya terörist diyorlar"


Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Vali Kaymak, "Bazı kesimler ÖSO’ya terörist diyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gitsin diye ülkeyi bölmek isteyen insanlarımız var. Ben ilin valisi ve Osman Kaymak olarak da ülkemin bölünmesine göz yumamam. Bunu bir vatandaş olarak görmemiz gerekiyor. Ben ülkemi seviyorum, ülkemin birliğini, ülkemin bağımsızlığını seviyorum, güçlü Türkiye’yi seviyorum. Samsunluların çok duyarlı olduğunu düşünüyorum. Samsun vatansever insanlardır. Bunu Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkarak göstermişlerdir. Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ülkemizin bölünmez bütünlüğüyle ilgilidir. Bu operasyon yapılamasaydı orada kurulacak olan Kürt devleti Türkiye’nin güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye düşürecekti. Görüyorsunuz o bölgeden bizim illerimizi rahatsız edici şekilde füzeler atılıyor ve askerlerimiz şehit oluyor. Bu operasyon kaçınılmazdı. Bazı medya kuruluşları tarafından bu operasyon gerekli değildi şeklinde bir algı yaratıp, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Yıllardır Türkiye’de askerlerimizi şehit eden PKK belası bugün orada tam bir çekirdek bularak, kendisine iyi bir konum yakalamak istiyor. Bunu yapması durumunda güvenliğimiz tehlikede olacaktır. Biz orada Kürtlere karşı bir operasyon yapmıyoruz, terörist bir örgüte karşı mücadele veriyoruz. Oraya işgalci olarak da girmiyoruz, askerimiz, Mehmetçiğimiz huzur getirmek için orada. Rabb’im yardımcıları olsun, onları muhafaza eylesin" şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından Vali Kaymak, bir enstitü tarafından gerçekleştirilen "Uluslararası Pazarlama ve Satış Teknikleri" eğitimine katılan dernek üyelerine belgelerini verdi.


Programa;Samsun MOBİD Başkanı Erkan Malkoç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Şube Başkanı Haluk Tan da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması Mersin’de 1. sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü. Minik kalpler, Mersin Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenini, salonu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Mersinli Ahmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, büyük bir coşkuyla kutladı. Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, okul idarecileri, öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte çalışarak unutulmaz bir bayram kutlaması organize ettiler. Program, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri,müzik performansları,izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenciler, sahnede yeteneklerini sergilerken, veliler de gururla izlediler. Ulusal egemenliğin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü olduğunu belirten Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, "Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun" dedi. Baltacıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünlere kolay gelmediğini, bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verildiğini aktararak, "23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır" diye konuştu.
İstanbul Beylikdüzü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü’nde bir dizi etkinlikle kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü’nde bir dizi etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında yapılan kutlamalar Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni ile başladı. Törenin ardından 23 Nisan Bisiklet Şenliği düzenlendi. Yaşam Vadisi’nde düzenlenen şenlikte 3-14 yaş arası çocuklar kıyasıya yarıştı. Her yaş kategorisinde birincilerin madalya ile ödüllendirildiği şenlikte çocuklar keyifli anlar yaşadı. Etkinlikler kapsamında ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Çocuk Meclisi üyelerini makamına kabul etti. Çocuk Meclisi Başkanı Sümeyye Berber, günün anlamına uygun olarak Başkan Çalık’ın koltuğuna otururken meclis üyeleri de ona eşlik etti. Başkan Çalık daha sonra Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında; Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Hindistan’dan gelen halk dansları topluluğu üyelerini ağırladı. Çocuklar, Başkan Çalık’a ülkelerini simgeleyen hediyeler verirken Başkan Çalık da katkılarından dolayı çiçek ve plaket takdim etti. Başkan Çalık ve topluluk üyeleri daha sonra kutlamaların yapıldığı Yaşam Vadisi’ne geçti. Burada vatandaşların ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çalık, kurulan stantları gezdi. Çeşitli atölye ve spor etkinliklerinin bulunduğu alanda çocuklarla bir araya gelen Başkan Çalık, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Sihirbaz ve jonglör gösterilerinin yanı sıra modern dans, bale ve şiir gösterilerinin sunulduğu etkinlikler çocukların beğenisini kazandı. 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde ise Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Hindistan Halk Dansları Topluluğu gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından Beylikdüzü Belediyesi BB Band Grubu konser verdi. Müzikseverlere keyifli saatler yaşatan konser dinleyicilerden tam not aldı. “Beylikdüzü’nü çocuk dostu bir kent haline getirene kadar var gücümle çalışacağım” Beylikdüzü’nü çocuk dostu bir kent haline getirene kadar var gücüyle çalışacağını ifade eden Başkan Çalık, “Onların yolundan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların yolundan dönmeyeceğiz. Bu güzel vatanı bizler için memleket haline getiren bu insanları ve bize kazandırdıkları değerlerimizi asla unutmayacağız. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklar için çalışan bir belediye başkanıyım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu güzel vatanda, bu güzel coğrafyada Yaşam Vadisi’nin çok özel sahnelerinden bir tanesinde dünya milletlerinin evlatlarıyla buluştuk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ben onların gözünden bu kenti yönetiyorum emin olun. Beylikdüzü’nü çocuk dostu bir kent haline getirene kadar var gücümle çalışacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Evlatlarımız için güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Beylikdüzü’nü çok seviyorum. Beylikdüzü’nde olmayı çok seviyorum. Sizin için çalışmayı çok seviyorum” diye konuştu.