GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 10:05

Akrepli yolundaki çalışmalar son sürat

A
A
A
Akrepli yolundaki çalışmalar son sürat

Ceylanpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmaları ile Ceylanpınar’ı Kızıltepe’ye bağlayan Akrepli Yolu’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ceylanpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmaları ile Ceylanpınar’ı Kızıltepe’ye bağlayan Akrepli Yolu’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.


Ceylanpınar’ı Kızıltepe’ye bağlayan 7 metre genişliğinde ve 21 km uzunluğundaki Akrepli Yolu’nda söküm işi geçtiğimiz gün başlanmıştı. Ceylanpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmaları ile Ceylanpınar’ın en uzun yollarından olan Akrepli Yolu’nda üst yapım ve beton asfalt çalışmaları son sürat devam ediyor.


Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, Akrepli Yolu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Menderes Atilla, yolun kısa sürede bitirilip vatandaşın hizmetine sunulacağını ifade etti.


"Bizler için yol medeniyettir"


Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, yolun hem ilçe hem de hizmet anlamında önemli olduğuna dikkat çekti. Altun, "Akrepli Yolu ilçemizin en yoğun yollarından biridir. 22 kilometre uzunluğundaki yolumuz baya bozuktu. Yolun bozuk olması bir tarafta dursun aynı zamanda kazalarda oluyordu.Belediye Başkanımız Menderes Atilla’nın girişimleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmalarıyla yolumuzda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerimiz çalışmalar neticesinde bazı yerlere yamalar yaptı. 21 kilometre yolumuz beton asfalt olacak. Bu yolu kullanan yaklaşık 20 köyümüz var. Yolun tamamlanmasından sonra bu köydeki vatandaşlarımız daha rahat ve güvenli şekilde gidip gelebilecekler. Bizler için yol medeniyettir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.