YEREL HABERLER - 18 Temmuz 2017 Salı 16:28

Başkan Atilla, Eyüpoğlu ailesine kirve oldu

A
A
A
Başkan Atilla, Eyüpoğlu ailesine kirve oldu

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun torunlarının kirvesi oldu.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun torunlarının kirvesi oldu.


Nevali hotelde 25.dönem Şanlıurfa Ak parti milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun torunları iş adamı Halil Eyyüpoğlu’nun çocukları Ömer Faruk ve Muhammed Özkan Eyyüpoğlu erkekliğe ilk adımını attı. Özel bir otelde düzenlenen sünnet törenine iş, siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. İş adamı Halil Eyyüpoğlu’nun kirveliğini ise Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla üstlendi. Menderes Atilla, kendisi için mutlu bir gün olduğunu belirterek, "Şanlıurfa’nın temel taşı olan Eyüpoğlu ailesinin, Seydi amcanın torunlarının kirvesi oldum. Çok mutluyum. Ailemle, akrabalarımla buradayız. Çok güzel bir gece oldu. Eyüpoğlu ailesine bu şerefi bana verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Seydi Eyüpoğlu ise kirveliğin yakın akraba gibi sayıldığını belirterek, "Bizim urfada kirvelik çok önemlidir. En yakın akraba gibidir. Menderesi seviyoruz. Memlekete faydalı olan bir insandır. Benim oğlan sanki içimi okumuş gibi kirvem menderes olsa ne dersin? Dedim oğlu çok isabetli bir karar vermişsin. Allah hayırlı kılsın" diye konuştu.


Sünnet düğününde 25. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun halay çekmesiyle davetli misafirler dolar atmak için birbirleriyle yarıştı.


Sünnet törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Tamah Aşireti Reisi Arsan Arslan, çok sayıda siyasetçi ve iş dünyasından isimler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.