YEREL HABERLER - 24 Mart 2017 Cuma 17:17

Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu

A
A
A
Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu

Rutin olarak Şanlıurfa’daki STK temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin sorunlarını ve planlamasını ortak akılla çalıştığını belirtti.

Rutin olarak Şanlıurfa’daki STK temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin sorunlarını ve planlamasını ortak akılla çalıştığını belirtti.


Şanlıurfa Cumhuriyet tesislerinde düzenlenen toplantıya Başkan Nihat Çiftçi’nin yanı sıra Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri oda başkanları ve üyeleri ile sendikaların Şanlıurfa şube yönetimleri katıldı.


Şanlıurfa’yı kentin STK ve teknik odalarıyla birlikte çalıştığını vurgulayan Başkan Çiftçi, "Rutin olarak her sektörle bir araya gelerek Şanlıurfa’yı tartışmaya açıyorum. Şehre duyarlı olmanın, yaşadığımız, büyüdüğümüz şehre sahip çıkmak içindir. Büyükşehir olarak şehrin teknik kadrosuyla her şeyi paylaşıyoruz. Kadrolar olarak tüm görüşlere önem veriyoruz. Her zaman doğru olan fikirler şehre katkı sunmuştur" dedi. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi olarak Şanlıurfa’da yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını görsellerle anlatan Başkan Çiftçi, içinde bulunan anayasa değişikliği referandum süreciyle ilgili olarak,"16 Nisanda halk oylaması var. Halk oylaması siyasi bir oylama değildir. Hiç bir partinin siyaseti değildir. Türkiye’de her vatandaşı ilgilendiren bir konudur. Hükumet değişikliği söz konusudur. 94 yıllık Cumhuriyet döneminde bulunan parlamenter sistem ile kısa ömürlü hükumetler, darbeli dönemler, vesayetler olmuş, milletin meclisi millet adına kurumlarda nüfuz edememiş. Bürokratik engeller çıkmış. Cumhurbaşkanıyla başbakan arasında çatışmalar çıkmış. İletişim çağındayız, 21. yüzyıldayız ama 15 Temmuz darbesine maruz kalabiliyoruz. Bunları üreten aslında sistemlerdir. Bunları kontrol edemeyen sistemlerdir. İşte bu 18 maddeden oluşan hükmet sistemi değişikliği söz konusudur. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiştir" şeklinde konuştu. Şanlıurfa’da bulunan teknik ekiple bir araya gelmenin şehre katkısı olacağını belirten Milletvekili Halil Özcan, "Teknik ekibinin çalışmaları aslında belediyelere katkısı oluyor. Yeni döneme giriyoruz. Her şeyimiz milli olsun. Duruşumuz milli olsun. Sandığa giderken milli düşünelim. Milli olan her şey milletimiz için vatanımız için bayrağımız için önemlidir" ifadelerini kullandı.


Kentin ve ülkenin imarında söz sahibi olan ekibe her zaman ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, "Ülkenin imarında, büyümesinde ve kalkınmasında, enerji sorunun çözümünde çok değerli projelerle katkı sunuyorsunuz" diye konuştu.


Toplantıya katılan oda başkanları da selamla konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların ardından soru cevap şeklinde toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.