YEREL HABERLER - 23 Mart 2017 Perşembe 17:55

Başkan Ekinci, Malatyalılar Derneğinde Referandumu Anlattı

A
A
A
Başkan Ekinci, Malatyalılar Derneğinde Referandumu Anlattı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Malatyalılar Derneği’nde vatandaşlarla bir araya gelerek referandumu anlattı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Malatyalılar Derneği’nde vatandaşlarla bir araya gelerek referandumu anlattı.


Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi çalışmalarına devam ediyor. Gittiği her yerde neden ‘Evet’ denilmesini gerektiğini sık sık dile getiren Başkan Ekinci, “Evet ülkenin geleceği açısından, kimseye bağlı kalmamak açısında büyük önem taşıyor” dedi. Referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Malatyalılar Derneğini ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye, Ak Parti Eyyübiye SKM Başkanı Mustafa Ağar ve partililer eşlik etti. Dernek yönetim kurulu ve üyeler tarafından karşılanan Başkan Ekinci, 16 Nisan’da yapılacak olan seçimlerin önemine değindi. Dernek üyelerine yönelik yaptığı konuşmada, ülkenin 16 Nisan’daki ‘evet’ ile artık kutuplaşmanın olmayacağı, uzlaşma kültürünün hakim olacağı, istikrarlı bir ülke haline geleceğini belirtti. Ekinci, "Bulunduğumuz bu topraklar Anadolu coğrafyası 1071 yılındaki Malazgirt zaferi ile bizim bu millet için vatan olarak tanımlanmıştır, vatan olarak kılınmıştır. Ama bizlerde biliyoruz ki haçlı seferleri ile beraber bu Millete sürekli saldırılar oldu daha önceleri resmi olarak geliyorlardı biliyorsunuz bu Haçlı seferleri vasıtası ile zaman geçtikçe kılık değiştirdiler. Daha önce Avrupa Birliği dediğimiz bu Ülkeler içimizden taşeron vasıtası ile yapmaya çalışıyorlardı ama beceremediler. Şimdi neden bağırıp çağırmaya başladılar. Artık baktılar ki taşeronları da bu işi beceremiyorlar. Bizzat renklerini ortaya koymaya çalıştılar bu sefer. İşte Hollanda, Almanya, Avusturya diğer Ülkeler hepsi bir olmuşlar ve sanki burada çıkacak olan Evet veya Hayır sanki Ülkelerindeki yönetimi değiştirecekmiş gibi olaya acayip bir şekilde sarılmışlardır. Hepsi hayır diyor neden hayır diyorlar? Çünkü onları değil de sadece milletini dinleyen bir lider vardır, çünkü onların oyununa uyan değil de oyunlarını bozan bir lider vardır. 16 Temmuz ile beraber onlarda artık biliyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde artık kutuplaşma olmayacaktır, uzlaşma zorunluluğu olan bir yasa değişikliği var güvenlik problemleri olmayan ciddi bir istikrarın olduğu bir ülke olacak. Sahip olduğu genç nüfusu ülke kaderini belirlemede kullanmaya çalışan bir sistem geliyor. Ekonomik, sosyal anlamda artık bu Ülke gelişiyor Orta doğu coğrafyasında etrafı dizayn etmeye çalışırken dizayn edemedikleri bir ülke var bu anayasa değişikliği ile beraber güvenlik konusunda da çok ciddi bir istikrar sağlanacak. Dolayısı ile kurdukları bu tuzaklarda başlarına bir yerde çalınmış olacak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas’ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı Talas Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara özel düzenlenen etkinliklerle kutladı. Şiirler okuyup birbirinden özel oyunlarla eğlenen çocukların sevinci görülmeye değerdi. Talas Belediyesi yine çocuklara farklı bir bayram coşkusu yaşattı. Yamaç Paraşütü İniş Alanında, Talas Belediyesi ve Talas Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa yapılan etkinlikte birbirinden eğlenceli aktivitelerle hem çocuklar hem de büyükler keyifli bir bayram geçirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, şanlı tarihin en önemli kazanımlarından ve dönem noktalarından birisi olan TBMM’nin açılışının 104. yılını kutlamanın onuru ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının gerçek sahibi sevgili çocuklar gününüz kutlu olsun.” diyerek başladı. “Çocuklarımıza güveniyoruz” Başkan Yalçın, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız günlerde ikinci yüzyıla devrederken görevi devralan çocuklar olarak burada hepimiz cıvıl cıvıl bir aradayız. Biz size güveniyoruz. Ülkemiz sizin sayenizde çok daha güzel günlere kavuşacak. Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında el büyük emeği sizlerin sağlayacağınızdan eminiz.” dedi. Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de, öğrencilere seslenerek, “Bugün ülkemizi bizler yönetiyoruz. Yarın sizler büyüdüğünüzde bizlerin yerinde olacaksınız. O nedenle kendinizi iyi bir şekilde donanımlı olarak yetiştirin.” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Başkan Yalçın’a teşekkür Çocuklar bayramdan mutlu olduklarını söylerken, büyükleri de hazırlanan program nedeniyle Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından miniklerin ve küçüklerin hazırladığı birbirinden özel gösteriler ile okunan milli ve manevi duygularla dolu şiirlerle bayram coşkuyla kutlandı. Program yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.