GENEL - 12 Ağustos 2018 Pazar 10:52

Belediye Başkanı Menderes Atilla’dan Amerika’ya tepki

A
A
A
Belediye Başkanı Menderes Atilla’dan Amerika’ya tepki

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, son günlerde Amerika’nın düşmanca tutumu ile ilgili, " Her şeyin farkındayız.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, son günlerde Amerika’nın düşmanca tutumu ile ilgili, " Her şeyin farkındayız. Milletimizin hikayesinde hep iyiler kazanır" dedi.


Ankara ile Washington hattında yaşanan ve doların ateşini çıkaran Brunson krizinden sonra Amerika Birleşik Devletleri adeta Türkiye’yi hedef alan yatırım kararları almış, ardından dolar önlenemez bir yükselişe geçmişti. Birçok ekonomi cephesi Amerika’nın bu tutumunu düşmanca olarak yorumlayıp, ekonomi savaşı olarak nitelendirmişti. Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yapılan ekonomik müdahaleye boyun eğmeyeceklerini belirtmişti. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da yaşananlar nedeniyle ABD’ye tepki göstererek, yaşanan olayların Türkiye’yi dışa bağlı bir ülke konumuna getirmek için atılan bir hamle olarak değerlendirdi.


"Bizim sevdamız öyle dolarla, euro ile sterlin ile ölçülecek bir sevda değil"


Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Türk milletinin yapılan ekonomik müdahaleye boyun eğmeyeceğini ifade etti. Dış güçlerin Türkiye’de müdahale edebileceği tek bir şey kaldığını vurgulayan Atilla, bunun da dolar kuru olduğunu belirterek, "Ne yapalım? Teslim mi olalım, boyun mu eğelim, diz mi çökelim, emriniz olur mu diyelim? Yoksa dik durup bir kez daha bu savaşta galip mi gelelim? Unutmayın, onların bu topraklar üzerinde oynayıp, müdahale edebilecekleri bir tek dolar kuru kaldı. Türkiye’nin tanklarla ve darbelerle yenilemeyeceği görüldü. İçten bitirme, ayaklanma ve derin devlet çoktan modası geçti! Şimdi de "ekonomi savaşı" başladı! Karşımızda dünyanın maddi olarak en güçlü devleti var ama onların karşısında Osmanlı’nın torunları var. Bizim sevdamız öyle dolarla, euro ile sterlinle ölçülecek bir sevda değildir. Euro, dolar ne varsa gelin. Bu millet nice badirelere atlatmış, nice düşmana pabuç bırakmamış ve gerektiğinde tokadı vurmuş aziz bir millettir. ABD Türkiye’ye ek gümrük vergisi getirme gibi bir küstahlıkta bulundu. Demek ki neymiş papaz bahane, dolar bahane, hedef bağımsızlığımız, ülkemiz. Çanakkale’de kaybettiler, Kurtuluş Savaşı’nda kaybettiler, Gezi’de kaybettiler, 15 Temmuz’da kaybettiler. Yine kaybedecekler" şeklinde konuştu.


"Ülkeyi eski Türkiye’ye çevirmek için saldırıyorlar"


Başkan Menderes Atilla, yapılan ekonomik müdahalelerin Türkiye’yi 80’li yıllara geri götürmek için yapıldığını anlatarak, "Bu şer odaklarının her seferinde unuttukları bir şey var ve tekrar hatırlatmakta da fayda var. Bu aziz millet Kurtuluş Savaşı’nda çocuğunu bırakıp cepheye koşan Nene Hatun’ların, millet toprağına ayak basanlara karşı dik duran Sütçü İmam’ların vatanıdır, bilin istedik. Bizler Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, Çanakkale’de yedi düvele meydan okuyan Seyit Onbaşı’nın torunlarıyız. Sizin 1 dolarınıza vatanı size teslim etmez bu millet.Bu aziz millet gerektiğinde vatanı için kuru ekmek yemeyi kabul eder. Türkiye artık ekonomik bir savaşın içinde, ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya. Gezi’de sokakları karıştıranlar, 17-25’te bürokrasi ve işadamlarını hedef alanlar, 15 Temmuz’da işgale kalkışanlar bugün ekonomi üzerinden saldırıyor. Ama başaramayacaklar. Türkiye’yi bir gecede ekonomisi yerle bir olan eski Türkiye’ye çevirmek için saldırıyorlar. ABD kaynaklı küresel ekonomik operasyonların ana hedefi Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini, söz sahibi olmasını engellemektir. Ancak karşılarında artık eski Türkiye yok. Ekonomiyle işgal girişimine de direneceğiz ve köle olmayacağız Sömürgecilerin “Dolar yükseldi” diye sevinç çığlığı atan yerli işbirlikçilerine inat dik duracağız. Bu Millet “Bitti” demeden bitmez, bitmeyecek de Allah’ın izniyle" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı Elazığ’da polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik 14-19 Nisan 2024 tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, taklit anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık suçundan 28 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten öldürme, yağma ve hırsızlık suçlarından 16 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 11 yıl, 10 yıl, 6 yıl 8 ay ve 5 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 şahıs, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve uyuşturucu madde kullanma suçundan 10 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, çocuğun cinsel istismarı suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahla yağma suçundan 7 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, dolandırıcılık suçundan 6 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile 0-5 yıl arası çeşitli suçlardan aranması olan 19 şahıs olmak üzere kesinleşmiş hapis cezası ile aranan toplam 35 şahıs tespit edilerek yakalandı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bilecik Gözlemciye o kulüp ateş püskürdü Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi’nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, "Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil" açıklaması yaptı. Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off müsabakasının ilk haftasında Gölpazarı Belediyespor ile Osmaneli Gençlerbirliği Spor, Gölpazarı İlçe Stadı’ndan karşı karşıya geldiler. Maçın 87’inci dakikasında sahada 9 kişi bulunan Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu futbolcular ile maçın orta hakemi Erdeniz Gezer arasında bir pozisyon sonrası tartışma çıktı. 3-3’lük skorla devam maçta o dakika Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu 3 oyuncu daha kırmızı kart gördü. Osmaneli Gençlerbirliği Spor sahada 6 kişi kalınca maçın hakemi müsabakayı orta hakemi Erdeniz Gezer maçı iptal etti. Bir dakika boyunca hareketsiz kaldılar, seremonide hakem elini sıkmadılar" Yaşanan olaylar sonrası 1. Amatör Lig Play-Off müsabakasının 2’inci haftasında geçtiğimiz pazar günü Osmaneli İlçe Stadı’ndan Osmaneli Gençlerbirliği Spor ile Vitraspor karşı karşıya geldi. Maç öncesinde seremoni sırasında Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu futbolcular maçın orta hakemi Mehmet Karaköz’ün elini sıkmadılar. Maçın başlama düğünden sonra tepkilerini 1 dakika boyunca hareketsiz kaldılar. "Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil" Yaşanan olaylar sonrası Osmaneli Gençlerbirliği Spor kulübü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "7 Nisan 2024 tarihinde oynanan Bilecik 1. Amatör Play- Off ilk maçımız olan Gölpazarı Belediyespor karşılaşmasında normal süresi 3-3 devam eden maçın son dakikaların da hakem ve gözlemci hakkımızı gasp etmesi ve futbolcularımıza küfür etmesi sonucunda maç tatil edilmiş olup, rakibimize hükmen 3-0 maç verilmiştir. Maç içinde kırmızı kart vermeyip, maçtan 2 gün sonra oyuncularımıza toplam 5 kırmızı kart verilmiş olup, raporlarına yazarak kendilerine yakışanı yapmışlardır. Gözlemci Fatih Gündoğdu ve Hakem Erdeniz Gezer akıl oyunları ile operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Fatih Gündoğdu maçın gözlemcisi mi yoksa kabadayı mı belli değil. Unutmayın ettiğiniz küfür ve tehditleri sizlere misliyle ödetmek boynumuzun borcudur" ifadelerine yer verildi.