GENEL - 20 Eylül 2017 Çarşamba 16:17

Belediye Başkanı Menderes Atilla’dan referandum tepkisi

A
A
A
Belediye Başkanı Menderes Atilla’dan referandum tepkisi

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, 25 Eylül’de Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin yapacağı bağımsızlık referandumunun bölge barışı ve istikrarına hizmet etmediğini belirterek, aksine zarar vereceğini söyledi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, 25 Eylül’de Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin yapacağı bağımsızlık referandumunun bölge barışı ve istikrarına hizmet etmediğini belirterek, aksine zarar vereceğini söyledi.


Gazetecilere güncel konularla ilgili açıklamalarda bulunan Atilla, 25 Eylül’de Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin yapacağı bağımsızlık referandumu ile ilgili Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin bütün bölge ülkelerinin yanı sıra, Merkezi Irak Yönetimi, Birleşmiş Milletler, ABD ve birçok Avrupa ülkesinin referanduma karşı çıkması ve desteklememesine rağmen sürdürdüğü ısrarın anlamsız olduğunun altını çizdi. Türkiye ile 350 kilometre sınırı olan bir bölgede olası bağımsız bir bölgenin Türkiye’nin aleyhine olduğunu vurgulayan Menderes Atilla, Türkiye’nin 25 Eylül’de yapılmasını planlanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının 22 Eylül’e çekilmesinin de bu anlamda atılacak adımların ne kadar önemli ve hassa olduğunu gösteren bir kanıt olduğu kaydetti.


Devletin en tepesindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamaların da önemine dikkat çeken Atilla, Habur Sınır Kapısı bölgesinde Silahlı Kuvvetlerin yapılan tatbikatın da önemli bir mesaj olduğunu vurguladı.


Atilla, "Mesut Barzani’nin bağımsızlık referandumundaki ısrarı, Kerkük’ün sınırlarına dahil etme çabası ve tüm itirazlara rağmen yaptığı açıklamalar bölge istikrar ve barışına ciddi anlamda zarar vermek çabasıdır. Terör Örgütü DEAŞ ve PKK’nın bölgeyi zaten istikrarlaştırmak için yaptıkları ortada, böyle bir zamanda böylesine kritik bir hamlede ısrarcı olmak anlamsızlığın ötesinde bölgesel dengeleri kökünden dinamitlemekten başka bir şey değildir. Irak merkezi yönetimi ve yüksek mahkemesinin böyle bir kararı tanımadıklarını defalarca dile getiren açıklamaları ortada, terör örgütlerinin bölgeyi ciddi anlamda kaosa sürüklemesi yetmezmiş gibi böylesi bir ortamda böylesi bir adım da Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin atacağı adımların, yapacağı hamlelerin görmezden gelinmemesi gerekir. Irak yönetimi, Türkiye, İran, ABD, birçok Avrupa ülkesi, BM’nin karşı çıkması ve onay vermemesine rağmen sadece İsrail’in referanduma destek vermesi çok manidardır. Zira Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki’nin ’bölgede ikinci bir İsrail kurulmasına asla izin vermeyeceğiz’ açıklaması da bu anlamda çok manidardır" diye konuştu.


"Süleyman Soylu yıpratılmaya çalışılıyor"


Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, son günlerde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlar, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesi esnasında yapılan provakatif eylemler üzerinden İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik algı operasyonlarıyla yıpratılmaya çalışıldığını belirtti. Atılla, Bakan Soylu’nun terör operasyonlarında sıfır hata payı olması nedeniyle yıpratılmak istendiğini savunarak, CHP’li milletvekillerinin özellikleriyle terör örgütünün korkulu rüyası olan Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile yapılan operasyonları çarpıtma özelliklerini her seferinde yinelediğini kaydetti.


İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden oluşturulmak istenen yıpratma algısının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Atilla, Ana Muhalefet Partisinin duyumlar ve yandaş açıklamalarla yaptığı siyasetin kimseye fayda sağlamadığını kaydetti.


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinin gömülmesi esnasında da aynı çevrelerin aynı zihniyetin istikrarsız söylemlerine devam ettiğini söyleyen Atilla, Süleyman Soylu’nun Bakan olduğu günden bu güne kadar Türkiye’nin her köşesine aynı hassasiyet ve görev aşkıyla hizmet ettiğini aynı şekilde söz konusu olaylar başladığı andan son dakikaya kadar olayların takipçisi olmasına rağmen istinat edilen çirkin ve yakışıksız suçlamaların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.


İlk günden HDP ile aynı dili konuşup aynı kulvarda siyaset yapmaya çalışan CHP’nin bu tutumunun yerini bulmayacağını söyleyen Menderes Atilla, Bakan Soylu’ya karşı yapılmaya çalışılan yıpratma algısının yerini bulmayacağını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da aranması bulunan 8 kişi yakalandı Erzincan’da toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 8 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 16 Nisan 2024 - 23 Nisan 2024 tarihleri arasında aranması bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1şahıs, 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, muhafaza görevini kötüye kullanmak suçundan 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, basit yaralama suçundan 6000 TL adli para cezası bulunan 1şahıs, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası olan 6 şahıs, 6000 TL adli para cezası olan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranması olan 1 şahıs toplam 8 şahıs Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
İstanbul MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı Yenilikçi Eğitim Ekosistemi Modern Müfredat vizyonu ile Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını referans alarak “Daha İyi Bir Dünya için Daha İyi Bir Ben Kimliğine” odaklanan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile MBA Okulları Projeler Koordinatörü Selin Ural arasında imzalanan akademik ve bilimsel proje protokolü ile MBA Okulları mezun öğrencilerine Kapadokya Üniversitesi tarafından eğitim bursu verilecektir. Protokol çerçevesinde MBA Okullarının kampüs ve üniversite imkanları öğrenciler tarafından ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanılacak olup, multidisipliner çalışmalarla Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri tarafından öğretmen eğitimleri yanı sıra Newgen Kariyer Eğitimi verilecek ve ulusal-uluslararası bilimsel proje hazırlama çalışmalarına rehberlik edilecektir. Sosyal sorumluluk projeleri, meslek ve tercih bilincinin kazandırılması ile ilgili lise kademesi öğrencilerin yer aldığı oturumlar düzenlenecek. Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, imzalanan protokol hakkında “Kapadokya Üniversitesi olarak bu tür iş birlikler bizim için önemli. Bu iş birliği kapsamında eğitimde yenilikçi bir ekosistem oluşturulacak ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımları ile öğrencilerin eğitim hayatındaki sınırlar genişletilecek ve daha nitelikli yetiştirilmesi hedefine ulaşılması kolaylaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu. MBA Okulları AP ve Projeler Koordinatörü Selin Ural da “Öğrencilerimizin tutku alanlarının derinleşme yolculuklarında kampüslerimiz ve üniversiteler arasındaki iş birliğini önemsiyoruz. Ülkemizin köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi ile sürdürülebilir iş birliğine imza atarken öğrencilerimizin eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında son derece önemli bir adım attığımızı ve yenilikçi projeler üretmek için heyecan duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.