- 22 Nisan 2018 Pazar 17:12

Büyükşehir’in projeleri Konya kent 2018’de tanıtıldı

A
A
A
Büyükşehir’in  projeleri Konya kent 2018’de tanıtıldı

Şanlıurfa’yı Uluslararası platformlarda tanıtmaya devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Bu yıl 14’sü düzenlenen Konya Kent 2018 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarına katılım göstererek gelen konuklara belediyecilik anlamında yapılan projeleri tanıttı.

Şanlıurfa’yı Uluslararası platformlarda tanıtmaya devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Bu yıl 14’sü düzenlenen Konya Kent 2018 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarına katılım göstererek gelen konuklara belediyecilik anlamında yapılan projeleri tanıttı.


Konya Tüyap Uluslararası Fuar Merkezinde, birçok yerli yabancı Belediye ve özel firmaların katılım gösterdiği Konya Kent 2018’de stant açan Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik ve turizm alanında yapmış olduğu dev projeleri tanıtarak ziyaretçileri Şanlıurfa’ya davet etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin başlatmış olduğu hizmet atağında Şanlıurfa’da yapılan ve yapılacak olan dev projelerin tanıtımı yapılırken bir yandan da Şanlıurfa’nın kültürü, tarihi ve zenginlikleri anlatıldı. 4 gün kapılarını ziyaretçilere açacak olan Fuar’a Büyükşehir Belediyesini temsilen Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı yetkilileri katılarak, Şanlıurfa GAP Vadisi, Tenis Oyun Dünyası, 11 Nisan Külliyesi, Çocuk Oyun Dünyası, Çanakkale ve 11 Nisan Müzesi, Peygamberler Tarihi Panaroma Müzesi, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi, Barutçu Hanı, Kızılkoyun, Siverek Kültür Merkezi, GAP SUKAY, Katık Atık Tesisi ve Trambüs projelerinin tanıtımı yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.