ASAYİŞ - 23 Haziran 2018 Cumartesi 15:42

Cadde ortasındaki kanlı hesaplaşma kamerada

A
A
A
Cadde ortasındaki kanlı hesaplaşma kamerada

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde aralarında kız alıp verme meselesi nedeniyle daha önceden husumet bulunan Suriyeli iki aile arasında cadde ortasında silahlı çatışma yaşandı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde aralarında kız alıp verme meselesi nedeniyle daha önceden husumet bulunan Suriyeli iki aile arasında cadde ortasında silahlı çatışma yaşandı. Olayla ilgili 2 kişi tutuklanırken, yaşanan bu anlar kameralara yansıdı.


Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde aralarında kız alıp verme meselesi nedeniyle daha önceden husumet bulunan Suriyeli iki ailenin bireyleri, telefonla birbirlerini arayarak yeniden tartışmaya başladı. Karşılıklı restleşen iki ailenin fertleri, yer belirleyip buluşmaya karar verdi. Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde kavga amaçlı buluşmaya karar veren şahıslar, gece saat 23.00 sıralarında bölgeye giderek araçlarından inmeden birbirlerine ateş etmeye başladı. Daha sonra birbirlerinin peşine düşen iki araçtaki şahıslar bulvar boyunca çatıştı. Olayda aynı araçta bulunan Eyham Minhe ve Valid Abdullah yaralandı. Ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Eyham Minhe’nin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.


Çevredeki şehir polis kamerası ve 15 iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Asayiş ve İstihbarat Büro Ekipleri, otomobillerden birine Akçakale ilçe merkezinde, diğerine ise Bozova ilçesinde ulaştı. Kavgaya karışan zanlılardan Hasan Süleyman ve hastanedeki tedavisi tamamlanan Valid Abdullah tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda ise olayda kullanılan silahlar ele geçirildi.


Bulvar üzerinde tarafların birbirlerine ateş açıp araçlarla kovalamaları ise kameralara yansıdı. Olay sırasında bazı vatandaşların ise yolun karşısına geçmeye çalıştıkları, silahlı çatışma başlayınca bölgeden uzaklaştıkları görüldü.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kırsal mahalleler istedi, Başkan Ahmet Akın çalışmayı başlattı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kırsal mahallelerin en önemli isteklerinden olan tarla yolları çalışmalarını hızla başlattı. Büyükşehir, 4 milyon dönüme yakın tarım arazisinde tarla yolu düzenleme çalışmaları yapıyor. Tarıma ve kırsal mahallere ayrı bir önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiği günden bu yana muhtarlar ve kırsal mahalle sakinleriyle dirsek temasını bırakmadı. Kırsal mahallelerde tarımsal üretim yapan Balıkesirlilerin talepleri üzerine Başkan Ahmet Akın, tarla yollarının düzenlenmesi için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na talimat verdi. Bunun üzerine; bugüne dek 8 ilçede tarla yolu düzenleme çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Bandırma’nın Aksakal Kırsal Mahallesi’nde de yeni tarla yolları açma ve mevcut yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede tarımla geçinen Balıkesirliler: ekim ve hasat dönemlerinde arazilerine daha konforlu şekilde ulaşabilecek, traktörler ve tarımsal ekipmanların yıpranma süreleri uzayacak. Yeni açılan yollar sayesinde ulaşım mesafeleri kısalan çiftçiler, yakıt giderlerinden de tasarruf edebilecek. Ayrıca bozuk yollar nedeniyle tarımsal araç devrilmesi sonucu meydana gelen can kayıplı trafik kazaları önlenecek. ‘20 İlçeye ’de aynı hizmet’ Kırsal kalkınmaya yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında olacaklarını belirten Başkan Ahmet Akın, ‘Tarla yollarımızın hepsini düzenleyerek üreticilerimizin tarımsal alanlara sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Zeytinliklerimizi de unutmadık, o bölgelerde de tarla yolu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Uygulamamızı diğer ilçelerimizde sürdüreceğiz. Bölgelerdeki incelemelerimiz devam ediyor” dedi.