ÇEVRE - 20 Temmuz 2018 Cuma 12:27

Demirkol Haliliye’ye yeni eserler kazandırıyor

A
A
A
Demirkol Haliliye’ye yeni eserler kazandırıyor

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, vizyon projeleri arasında yer alan gençlik ve kültür merkezi ile kapalı yüzme havuzunun devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, vizyon projeleri arasında yer alan gençlik ve kültür merkezi ile kapalı yüzme havuzunun devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.


Osmangazi Mahallesinde yapımına başlanılan Gençlik ve Kültür Merkezinde inşaat çalışmaları hummalı şekilde sürdürülüyor. İnşaat çalışmalarını kademe kademe yürüten ekipler, bölge halkının inşaat dolayısıyla rahatsızlık duymaması için de gerekli önlemler alarak çalışmalarını sürdürüyor. 10 bin metrekare kapalı alan üzerine içerisinde konferans salonu, kütüphane, fuaye alanı, atölyeler, çalışma sınıfları, kadın ve erkekler için ayrı ayrı yüzme havuzu ve fitness salonu yer alacak olan merkez, bölgedeki bu alanda duyulan ihtiyacın da giderilmesini sağlayacak. Yer altında 3 katlı kapalı otoparkında bulunacağı merkez, trafik sorununa da çözüm olacak.


Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Demirkol, “Osmangazi Mahallemizde, özellikle gençlerimizin hizmetine sunulmak üzere başlattığımız inşaatımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Gençlerimizin eğitimi, spor yapması, milli ve manevi değerlerimizle yetişmesi için kültür ve gençlik merkezimizi Allah nasip ederse çok yakın bir zamanda halkımızın hizmetine girecektir. Bu merkezimizde çeşitli kütüphaneler, sınıflar, konferans salonu ve 2 adet kapalı yüzme havuzumu olacak. Bu şekilde gençlerimizin hizmetine girecek olan inşaatımızda 40 civarında sınıfta yer alacaktır” diye konuştu.


Demirkol, açıklamalarının ardından Devteş’teki yüzme havuzunun inşaatına geçti. Burada da, yapımında sona gelinen çalışmalarla ilgili teknik ekipten ve çalışmaları yürüten işçilerden bilgiler alan Demirkol, çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte yüzme havuzunun çok kısa bir sürede hizmete gireceği bilgisini aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.