YEREL HABERLER - 23 Mayıs 2017 Salı 12:28

Doğalgaz için Batıkent’e çalışma başladı

A
A
A
Doğalgaz için Batıkent’e çalışma başladı

Batıkent TOKİ de 4 bin hane 20 bin nüfusun yararlanacağı doğalgaz çalışmaları başladı.

Batıkent TOKİ de 4 bin hane 20 bin nüfusun yararlanacağı doğalgaz çalışmaları başladı.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü ve Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş işbirliğinde yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Eyyübiye İlçesi Batıkent mahallesi doğalgaza kavuşacak. 3.5 Milyon TL yatırım bedeli olan çalışma kapsamında 4 bin hanede yaklaşık 20 bin nüfusun faydalanacağı hizmetin 2017 kış ayına yetiştirileceği müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Çiftçi, "Batıkent Mahallesinde 2016 yılında başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında 4.642 metre çelik ana hat tesis edilerek doğalgaz bölge regülatörüne ulaştırılmıştır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak vatandaşın konforu ve rahatlığı için tüm ilçelerimizdeki vatandaşlarımızı doğal gaza kavuşturmak hedefiyle çalıştıklarını belirten Çiftçi, "EPDK’nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) bize başvurusu üzerine Viranşehir ve Birecik ilçelerimizde iletim ve dağıtım hatları çekilmesinden sonra üst yapı bedelini almayacağımızı, alt yapı çalışmasının ilçenin gelişmesi ve vatandaşın daha kaliteli hizmet almasını kolaylaştırmak için karar aldık" dedi. Doğal gaz çalışmanın yapılacağı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Batıkent Mahallesinin alt yapı ve üst yapısında ciddi iyileştirmelerin yapıldığını da anımsatan Çiftçi, "Bu mahallede alt yapı olarak doğal gazın eksik olduğunu ve yapılması için gerek Büyükşehir Belediyesi, gerek Eyyübiye ilçe Belediyesi ve Doğal Gaz firmasıyla çalışmaları başlattık. Bugün 21 kilometre ve 400 binaya nakil kutusu bırakmak suretiyle çalışmalar tamamlanacak. Alt yapıyı firma tamamladıktan sonra bizde Büyükşehir olarak asfalt çalışması yaparak tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. İyi bir hizmet yapmak hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Çiftçi, "Gerek seçilmiş Belediye meclis üyeleri ve gerekse atanmış kadrolarımızla şehrin kalkınması ve güzelleşmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.


Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği ise doğal gazın koordineli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, bölge insanına hayırlı olmasını diledi.


Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi ve beraberindeki protokol üyeleriyle doğal gaz meşalesi yakılarak çalışmalar başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Yeşil sahalara girişi yasaklandı, vinç kiralayıp maçı izledi Aydın’da 365 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı için stadyuma girişi yasaklanan 34 yaşındaki yönetici Osman Aklık, şampiyonluğa oynayan takımının maçını izleyebilmek için vinç kiraladı. 90 dakika boyunca stadın dışında vincin kabininde müsabakayı takip eden Aklık’ı görenler şaşkınlarını gizleyemedi. Aydın Süper Amatör Lig’de play-off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren lider Kuyucakspor’un kulüp yöneticisi Osman Aklık, 2023 yılının ekim ayında Kurtuluşspor ile oynadıkları maçta çıkan olaylardan dolayı 365 gün hak mahrumiyet cezası almıştı. Cezadan dolayı stadyumlara girişi yasaklanan Aklık, şampiyonluğa oynayan takımının maçlarını izleyebilmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Takımının iç ve dış saha maçlarında yalnız bırakmayan 34 yaşındaki Aklık her maç öncesi vinç kiralayıp, stadyum dışından maçları izliyor. Takımın maçlarını kaçırmayan Kuyucakspor sevdalısı Aklık, son olarak Davutlarspor ile oynadıkları mücadeleyi vinç kabininde 90 dakika boyunca takip etti. Futbolseverler ise Aklık’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kuyucakspor’un 4-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Osman Aklık, ortalama her maç için vinç kiralamanın maliyetinin 2 bin TL’yi bulduğunu söyleyerek, “Geçen yıl ekim ayında oynadığımız Kurtuluşspor maçında çıkan olaydan dolayı jandarma, taraftarımıza müdahale etti. Bununla ilgili işlem yapacağını söyleyince taraftarımız ceza almaması için sorumluluğu üstüme aldım. 6222 sayılı sporda şiddet yasasından dolayı şahsıma 365 gün hak mahrumiyet cezası verildi ve stadyumlara girişim yasaklandı. Vanspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Feyat Kıyak da böyle bir ceza almıştı ve vinç kiralayıp takımının maçını izlemişti. Bundan esinlenerek ben de vinç kiraladım ve takımının maçlarını stadyum dışından izliyorum. İzlemezsem içim rahat etmez. Çünkü şampiyonluğa oynuyoruz. Play-off grubunda 3’te 3 yaparak liderlik koltuğunda oturuyoruz. Sezonun sonunda Bölgesel Amatör Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz. Maçların bitimine 3 maç kaldı. Bu maçlarda da vinç kiralayıp takımımızın maçlarını izlemeye devam edeceğim. Kuyucakspor sevgisi bizde hiçbir zaman bitmez” dedi.