- 08 Ağustos 2018 Çarşamba 13:15

Edene içme suyu grup projesi çalışmaları sürüyor

A
A
A
Edene içme suyu grup projesi çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapımına 30 yıl önce başlanan ancak bir türlü ilerlemeyen Edene İçme Suyu Grup Projesi’nin çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapımına 30 yıl önce başlanan ancak bir türlü ilerlemeyen Edene İçme Suyu Grup Projesi’nin çalışmalarını sürdürüyor.


Kendi öz kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşlara hizmetler ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, yapımına tam 30 yıl önce başlanan ancak bir türlü ilerlemeyen Edene İçme Suyu Grup Projesi’nde 6 mahalleyi kesintisiz, arıtılmış, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturdu. Proje dahilinde Haliliye ilçesinde yer alan diğer 30 mahalleye aynı hizmeti ulaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı planlaması doğrultusunda çalışmalarına hız verdi.


Devam eden proje ile ilgili bölge halkıyla bir araya gelerek çalışmaları aktaran Çiftçi, "Amacımız Birecik’in en kırsal köşesinden Ceylanpınar’da Suriye sınır hattındaki vatandaşa kadar 1 milyon 985 bin nüfusa ulaşmak ve hizmeti adil bir şekilde yaymaktır" dedi.


Çiftçi, muhtarları ve vatandaşları dinledi


Proje için beraberinde ŞUSKİ Genel Müdürü M. Hamdi Us, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve meclis üyeleri ile birlikte Haliliye ilçesine bağlı Çamlıdere kırsal mahallesinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


“Milletin kaynağını millete doğru harcamak lazım”


Toplantı sonrası bir açıklama yapan Çiftçi, “Muhtarlarımızla, halkımızla bir araya geldik. Yıllardır sürekli konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen ve hiçbir yerleşim biriminin de istifade edemediği Edene İçme Suyu Projesini devreye koyduk. Şimdi 6 mahallemiz bu devreye konulan içme suyundan istifade edildi. Şimdi 12 mahallemizde yıl sonuna kadar içme suyuna kavuşturacağız. Toplam 36 mahalleyi ilgilendiren Edene Projesi olarak, projeleri şimdi hazırlanan diğer 18 mahallemiz ise 2019 yılında hayata geçirilecektir. Devlette süreklilik esastır. Milletin kaynağını millete doğru harcamak lazım. Kırsal bölgelerde grup içme suyu projelerine geçiyoruz. Bunlarda tabi zaman içerisinde olacak çünkü arıtma suyu bu bölgelere verilecek ve kadrolarımızı talimatlandırdık. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz 3 bin yerleşim yerinin içme suyunu sağlıyor. Kolay değil bu kadar geniş alanda ancak bu derecede başarılar olunabilir ve yıllardan gelen problemleri göğüsleyerek götürmeye çalışıyor. Bizler de kurumun başındayız, elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki muhtarlarımıza, halkımıza teşekkür ederim. Aydınlatmamız lazım, bilgilendirmemiz lazım, tarih vermemiz lazım, takvim vermemiz lazım. Ben sabırlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü 30 yıllık süre gelen bir projeden bahsediliyor. İnsanlara bizler net olarak musluğu açmamız gerekiyor. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun”diye konuştu.


Uzun yıllardır içme suyu sorunu yaşadıklarını belirten muhtarlar ve vatandaşlar da yıllardır yaşadıkları içme suyu sorununu çözen Çiftçi’ye teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.