GENEL - 18 Ekim 2018 Perşembe 20:07

Geçirdiği trafik kazası sonrası 42 yıldır karanlıkta yaşıyor

A
A
A
Geçirdiği trafik kazası sonrası 42 yıldır karanlıkta yaşıyor

ŞANLIURFA (İHA) – Mevsimlik tarım işçisi olarak gittikleri Adana’da motosikletin çarpması sonucu 42 yıl önce gözlerini kaybeden vatandaş, tedavisinin mümkün olduğunu ileri sürdüğü Ankara Göz Hastanesinde tedavi olmak için yardım bekliyor.

ŞANLIURFA (İHA) – Mevsimlik tarım işçisi olarak gittikleri Adana’da motosikletin çarpması sonucu 42 yıl önce gözlerini kaybeden vatandaş, tedavisinin mümkün olduğunu ileri sürdüğü Ankara Göz Hastanesinde tedavi olmak için yardım bekliyor.


Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesi’nde 7 çocuk babası İbrahim Halil Aslan’a (48), 6 yaşında mevsimlik tarım işçisi olarak ailesiyle birlikte gittikleri Adana’nın İslamoğlu ilçesinde plakası ve sürücüsü belirlenemeyen motosiklet çarptı. İddiaya göre, sürücüsünün olay yerinde bırakarak kaçtığı yaralı İbrahim Halil Aslan, yüzüne motosiklet çarptıktan sonra geç tedavi edildiği için her iki gözü de ’kör’ oldu.


42 yıldır gözleri görmeyen Aslan, 20 yaşında ailesi tarafından yüzde 51 özürlü raporu olan 17 yaşındaki Güler Aslan ile evlendirildi. İkilinin evlilikten 3 kız ve 4’te erkek çocuğu oldu. Aradan geçen onca yıla rağmen bir türlü gözleri için tedavi olamayan Halil Aslan, tedavi için Ankara Göz Bankasına çağrıldığını ancak maddi imkansızlıklardan dolayı gidemediğini belirterek, devlet yetkililerinden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 750 lira maaş alan aile, yaşadıkları kiralık evde dram içinde dram yaşıyor.



"42 yıldır görme umudu ile yaşıyor”


En çok da Kur’an-ı Kerim’i okumak için gözlerinin tedavi edilmesini isteyen İbrahim Halil Aslan, "Ben 6 yaşındayken trafik kazası geçirdim. Şu an 48 yaşındayım. 42 yıldır gözlerim görmüyor. Benim çocuklarım, torunlarım var, onları merak ediyorum. Bunun için gözlerimin görmesi gerekir. Göz nakli için Ankara’da nakil yapılabiliyor. Benim yol param bile yok, nasıl tedavi olacağım. Göz nakli olmam için para gerekiyor. Perişan bir durumdayım. Benim şu an bakmakla yükümlü olduğum 3 küçük çocuğum var onlarda çalışamıyor. Oturduğumuz ev kira ve aylık 300 lira kira veriyorum. Param olsa göz nakli olacağım ama param yok. Gözlerimin görmesi için yardım bekliyorum. Benim eşimde özürlüdür. Onunda raporu yüzde 51 özürlü raporu var. Devlet bize ayda 750 lira veriyor. Bu maaş bize yetmiyor. Her şey pahalı olmuş. Ben özelikle dünya malı için değil Ku’ran-ı Kerim’i okumak ve çocuklarımı, torunlarımı görmek için gözlerimin tedavi edilmesini istiyorum” dedi.


Damadı Servet Özaraz ise, "Kendisi Kur’an-ı Kerim okumak istiyor. Dünya malı için değil, sadece Kur’an-ı Kerim okumak ve çocuklarını görmek için, gözlerinin açılmasını istiyor. Ankara’da bir hastanede Göz nakli yapılabiliyor. İsteğimiz tek şey bir an önce göz nakli olmasıdır. Göz nakli olsa çocuklarına da bakar, evi geçindirmek içinde çalışır. Ama göz olmayınca hiçbir şey yapılamıyor" şeklinde konuştu.


10 yaşında damdan düşmesi sonucu yüzde 51 zihinsel engelli kaldığını aktaran eşi Güler Aslan, "Ben de hastayım. Eşimin artık görmesini istiyorum Benim tedavim mümkün değil, tek isteğim eşimin tedavi edilmesi ve evine bakmasıdır. Bize yardım edin” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”