YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 17:05

Genç gönüllüler okul bahçesine ağaç dikti

A
A
A
Genç gönüllüler okul bahçesine ağaç dikti

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi Gönüllüler Şanlıurfa’yı Yeşillendiriyor sloganıyla Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan İbni Sina İlkokulu bahçesine ağaç dikti.
Etkinliğe İbni Sina İlkokulu öğrencileri, İpekyol Gençlik Merkezi öğrencileri ve yöneticileri ile birlikte okulda eğitim gören Suriyeli öğrenciler katıldı.
Çalışmayla ilgili açıklama yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, ”Gönüllü gençlerimiz ve Suriyeli muhacir kardeşlerimizle birlikte ağaç sevgisini aşılamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İbni Sina İlkokulu bahçesinde “Gönüllüler Şanlıurfa’yı Yeşillendiriyor” adı altında fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Gençlerimiz dikimi yapılan bu ağaçların korunması ve bakımı içinde söz verdi. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) hadisinde şöyle diyor, ’Bir Müslüman bir ağaç diker, ondan kuşlar, insanlar ve hayvanlar faydalanırsa bu onun için sadaka olur.’ Yine başka bir hadisinde ’Kıyamet kopmaya başladığında dahi elinde ağaç olan varsa onu dikmeye gücü yeterse o ağacı diksin’ diye buyurmuştur. Böylesine önemli bir faaliyeti gençlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ağaç diken öğrencilere pasta ve meyve suyu ikram edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir