POLİTİKA - 18 Mayıs 2018 Cuma 14:06

Harran AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter

A
A
A
Harran AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, kadınların kalkınma sürecine katılmasının hem ailelerin hem de ulusların ekonomileri için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, kadınların kalkınma sürecine katılmasının hem ailelerin hem de ulusların ekonomileri için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.


Harran Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, AK Parti hükumeti dönemi boyunca, kadınların istihdam edilmesi ve çalışma hayatlarının iyileştirilmesi için birçok önemli adım atıldığını hatırlattı. Biter, "6111 ve 4447 sayılı kanunlar ile kadınların iş gücüne katılımını ve istihdamını artırmak, yeni istihdam oluşturulmasını teşvik etmek, vasıflarını yükselterek işsizlik riskini azaltmak, mesleki, teknik eğitimi özendirmek, etkinliğini artırmak amacıyla düzenlemeler yapıldı” dedi.


Ev ziyaretleri kapsamında kadınları ziyaret ederek, hükumetin kadın ve aileye yönelik hizmetleri konusunda bilgi veren AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, “Düzenlenen kanunlarla genç ve kadın teşviki uzatıldı ve mesleki yeterliliğe sahip olanları, mesleki teknik öğretim görmüş olanları ve İŞKUR kurslarını bitirenleri istihdam eden iş verenlere prim teşviki getirildi. 18 yaşından büyük kadınlardan, mesleki yeterliliğe sahip olanlara 48, mesleki ve teknik eğitimini tamamlayan veya iş gücü yetiştirme kurslarını bitirenler 36, hiçbir belge ve niteliğe sahip olmayanlar ise 24 ay süreyle teşvikten yararlanabilecekler. Tüm bu şartların yanında kadınlar eğer İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasında yer alıyorlarsa teşvik sürelerine 6 ay daha eklenecek. Bu primler İşsizlik Sigortası Fonundan ödenecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Çocuklar 23 Nisan’ı horonla kutladı Trabzon’da Of 28 Şubat İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı horon oynayarak kutladı. Trabzon’un Of ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri İlçe stadyumunda yapıldı. Renkli gösterilere sahne olana kutlamalarda horon oynayan çocuklar 23 Nisan’a farklı bir hava kattı. Of Halk Eğitimi Folklor Eğitmeni Nurcan Dereli ve babası ses sanatçısı Dursun Dereli’nin horon kursunda eğittiği ilkokul öğrencileri yeteneklerini sergiledi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan kutlamalarında diğer öğrencilerde birbirinden güzel görüntüler oluşturdu. Etkinliklerde çok eğlendiklerini belirten çocuklar, bütün çocukların 23 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. "Öğrencilerimle gurur duyuyorum" Sene başından bu yana büyük bir emekle 23 Nisan’a hazırlandıklarını belirten Of Halk Eğitimi Folklor Eğitmeni Nurcan Dereli, "Bu yıl bir grup öğrencimizle Trabzon yöresi ve ayrı bir grupla da Artvin yöresi oyunlarını çalıştık. Bu gün ise gösterilerini yaptılar. Hepsiyle gurur duyuyorum. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde 28 Şubat İkokulu öğrencileriyle Of Halk Eğitim Merkezi olarak kutladık. Ben ses sanatçısı Dursun Dereli’nin kızıyım. ’Oy Nurcan’ım’ şarkısının bestelendiği kişi benim. Çocukları çalıştırdığım için çok mutluyum" dedi.