GENEL - 17 Mayıs 2018 Perşembe 15:53

Hatalı kazının yeraltı kablolarını patlattığı iddiası

A
A
A
Hatalı kazının yeraltı kablolarını patlattığı iddiası

Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde yürütülen trambüs çalışmaları sırasında kazı yapılırken 3 ayrı noktada şehir aydınlatmasına ait yeraltı elektrik kabloları patlatıldı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde yürütülen trambüs çalışmaları sırasında kazı yapılırken 3 ayrı noktada şehir aydınlatmasına ait yeraltı elektrik kabloları patlatıldı.


Son bir ay içerisinde yaşanan 3 ayrı patlamanın yüklenici firmaya ait iş makinelerinin yaptığı hatalı kazılar yüzünden meydana geldiği iddia edildi. Patlatılan kablolar Dicle Elektrik ekipleri tarafından kısa sürede onarıldı.


Her 3 arızadan biri yanlış kazı yüzünden


Son bir yıl içerisinde Şanlıurfa’da yaşanan her 3 arızadan birinin Altyapı Koordinasyon Merkezinin (AYKOME) kararlarına uyulmadan gerçekleştirilen yanlış kazılar yüzünden gerçekleştiği bildirildi. Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkilileri, altyapı veya inşaat çalışması yapan kurum veya kuruluşlar tarafından son günlerde de bir çok yerde yeraltı elektrik kablosunun aynı sebeplerle patlatıldığını belirterek, “Şanlıurfa’da trambüs projesinin 1. etap çalışmaları Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergahında devam etmektedir. Buradaki çalışmaları yürüten yüklenici firmaya ait iş makineleri, yaptıkları hatalı kazılar nedeniyle maalesef Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde şehir aydınlatma şebekesini besleyen yeraltı elektrik kablolarımızı patlatmıştır. Bu yüzden her iki ilçemizde birçok cadde ve sokak karanlıkta kalmıştır. Ekiplerimiz, duruma hemen müdahale ederek gerekli onarımları yapmış ve olabilecek en kısa sürede aydınlatma şebekesini yeniden devreye almışlardır” dedi.


Can ve mal güvenliği açısından önemli


AYKOME’nin kararlarına uygun yapılmayan kazılar yüzünden yer altı elektrik kablolarının zaman zaman ciddi biçimde zarar gördüğüne dikkat çeken Dicle Elektrik yetkilileri, "Bu yüzden arz güvenliği ciddi biçimde risk altına girmektedir. Patlayan her kablonun onarımı tamamlanıncaya kadar vatandaşlar yaşanan bu durumdan olumsuz etkilenmekte, ekonomik kayıplar yaşanabilmektedir. Yeraltı elektrik hatlarının bulunduğu yerlerde kişi, kurum ya da kuruluşların şirketimizin bilgisi dışında kazı yapmaması gerekir. Bu tür çalışmalar daha planlanırken, yeraltı elektrik şebekesinin varlığının dikkate alınması, can ve mal güvenliği açısından da hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple kazıların ya AYKOME’nin bilgisi dahilinde, ya da şirketimize bilgi verilerek yapılması son derece önemlidir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi