POLİTİKA - 15 Haziran 2018 Cuma 15:28

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

A
A
A
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünkü kavgada hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Yıldız’ın Suruç ilçesindeki cenazesine katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünkü kavgada hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Yıldız’ın Suruç ilçesindeki cenazesine katıldı. Cenaze namazı öncesi bir açıklama yapan Bakan Soylu, HDP’nin bir tahrikinin ve provokasyonunun böyle bir sonuca yol açtığını söyledi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız’a yönelik mecliste yaşanmış geçmiş bir tartışma gündeme getirildi. HDP’nin bir tahriki söz konusu ve bu provokasyon, bu tahrik böyle bir sonuca yol açtı. Burada HDP’nin milletvekili adayı tamamen ve özellikle seçimi germek ve daha önce mecliste yaşanan bir tartışmanın üzerinden, bunun kesinlikle karşılıksız kalmayacağını ifade eden sözleri defalarca tekrarlanıyor. Yani içinde hala kin güdenler ve bu konuda özellikle seçimi fırsat bilip burada, bu kini büyütmeye çalışanların ortaya koyduğu bir sonuçtur. Tabi bu konuda bilinmelidir ki bu yapanların yanına kar kalmaz, kalmamış, kalmayacaktır. Bu konuda hepimiz hukukun gereğini yerine getirmekle mükellefiz, sorumluyuz” dedi.



"Bu tahriki ortaya koyan bellidir"


İşin bir de siyasi kısmı olduğunu dile getiren Bakan Soylu,”Arkadaşlarımız da, hem savcının yaptığı soruşturmalar hem idari olarak bizim yaptığımız soruşturmalar elbette ki neticeyi ortaya çıkaracaktır ama işin birde siyasi kısmı vardır. Bu siyasi kısmı ile ilgili sorumsuzluk gerçekleştiren ve burada tahriki ortaya koyan da bellidir. Bu kadar açık ve net, bellidir. Bu konuda da gerekli işlem yapılacaktır. Bu iş o kadar ucuz değil. Yani PKK’nın ağzıyla, PKK’nın talimatlarıyla burada konuşmak ve burada bir esnaf ziyareti yapan milletvekilimize, Allah muhafaza, yani milletvekilimizin orada olması, hemen dükkandan çıkması saniyelerle, dakikalarla sayılabilecek bir iştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu kabul edilemez durumu da bizim devlet olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bir taraftan öyle safa yatmak, diğer taraftan da el altından her türlü tahriki gerçekleştirerek buranın huzurunu bozmasına müsaade etmeyiz. Biz müsaade etmeyiz, kimseye müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.


Bu olayın AK Parti’nin yükselen oy oranlarıyla alakalı olup olmadığı sorusuna da cevap veren Bakan Soylu, zaten telaşın önemli bir bölümünün de bu olduğunu belirterek, “Yani PKK’nın seçim üzerindeki baskısının ortadan kalktığı ama geçmiş dönemleri hatırlatmak üzere yapılan bir takım tahrikler böyle bir sonucu ortaya koymuştur. Doğu ve Güneydoğu’da seçim gayet kendi huzuru içerisinde yürümektedir. Türkiye’nin her tarafında yürümektedir. Ufak tefek tartışmalar olur. Bu her seçimde olur. Batıda da olur, doğuda da olur, kuzeyde de olur, güneyde de olur, memleketimizin her noktasında olur ama esas itibariyle bu sorumsuzluğun bedelini hukuk gerekli araştırmalarıyla neticelendirecektir. Hiç kimsenin bu konuda herhangi bir kaygısı herhangi bir endişesi olmasın ve ayrıca burada herkese sağduyu ve itidal tavsiye ettik” dedi.



"PKK ağzıyla siyaseti yapanlara da hukuk gereğini yerine getirecektir"


HDP’li bir milletvekilinin tahriki sonucu olayların bu noktaya geldiğini söyleyen Soylu,”Sağduyu şimdilik hakim ama özellikle söylüyorum, o milletvekilinin yapmış olduğu tahrik bu olayları bu noktaya getiren bir anlayışın kendisidir. Türkiye’de kimse PKK ağzıyla siyaset yapamaz. Bu kadar basit ve yaptırmayız. Tekrar söylüyorum, neresi olursa olsun, kimse PKK ağzıyla siyaset yapamaz ve yaptırmayız. O dönemler bitti. Onun için bu PKK ağzıyla siyaseti yapanlara da hukuk gereğini yerine getirecektir, bugüne kadar getirdiği gibi. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin ve inşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız” diye konuştu.


Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Tabuta sarılan Yıldız’ın yakınları gözyaşı döktü. Namazın ardından Bakan Soylu ve Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, tabutu omuzlayarak cenaze aracına götürdü. Cenaze sırasında dev Türk bayrakları açıldı, alan ise bayraklarla donatıldı. Slogan atan kalabalık teröre lanet okurken şehitler ölmez diye haykırdı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız da ağabeyini tabutuna dokunarak uğurladı. Mehmet Yıldız’ın al bayrağa sarılı cenazesi Yoğurtçu kırsal Mahallesi’nde defnedildi.


Cenazeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti milletvekilleri ile milletvekili adayları, il ve ilçe emniyet müdürlüğü yetkilileri, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.
İstanbul Serdar Topraktepe: “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü karşısında iyi bir oyun oynadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz” dedi. Trednyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, geçtiğimiz hafta yolların ayrıldığı Teknik Direktör Fernando Santos ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. “Doğru geçiş oyunları oynadık” MKE Ankaragücü’nün iyi bir futbol oynadığını dile getiren Topraktepe, “Geri çekilmedi. O yüzden mücadele iyi geçti. Ankaragücü sahasında en çok pas yapan takımlarından biri. Biz de önde oynayıp, baskı yapıp, ön tarafta pas yapmalarına izin vermezsek daha iyi olacağını düşündük. Baskımız yer yer iyi oldu, yer yer olmadı. Neticesinde golü bulduk. Doğru geçiş oyunları oynadık. Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz. Kupa maçı da zor olacak. İyi bir şekilde hazırlanıp oraya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar” Serdar Topraktepe, ligde 5 maç sonra galip gelmelerinin önemine değinerek, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. En çok üzülen taraf onlar. 5 maç sonunda hem taraftarın hem camianın buna ihtiyacı vardı. Hepsi iyi mücadele etti. Ben onlara sadece Beşiktaş formasının çok büyük olduğunu söyledim. Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar. Onlar da bunun hakkını verdi. Birlik ve mücadele istedik” şeklinde konuştu. “Beşiktaş’a hizmet için buradayız” Uzun süre hangi mevkide olursa olsun Beşiktaş’a hizmet etmek istediğinden bahseden Topraktepe, “18-19 yaşında Beşiktaş formasını giydiğim ilk maçı unutmam. Tüylerim diken dikendi. Bugün de önceki 3 maçta da öyleydi. Görev nerede verilirse çalıştırırız. Beşiktaş’a hizmet için buradayız. İnşallah uzun süre Beşiktaş’a hizmet edeceğiz” cümlelerine yer verdi. Başarılı çalıştırıcı, MKE Ankaragücü ile 23 Nisan Salı günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasıyla ilgili ise, “Kupa maçına camiamız odaklandı. O maçın buradan daha zor olacağını söyledim. Maçtan sonra analizlerimiz yapıp en iyi şekilde o maça çıkacağız” diyerek sözlerini noktaladı.