SPOR - 15 Aralık 2017 Cuma 13:55

İmkansızlıklara rağmen 2 Avrupa şampiyonluğu kazandırdılar

A
A
A
İmkansızlıklara rağmen 2 Avrupa şampiyonluğu kazandırdılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Avrupa Muay Thai Federasyonu (EMF) ile Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen EMF-Uluslararası Antalya Açık Muay Thai Kupasına katılan iki sporcu Avrupa şampiyonu, bir sporcu da Avrupa Üçüncüsü oldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Avrupa Muay Thai Federasyonu (EMF) ile Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen EMF-Uluslararası Antalya Açık Muay Thai Kupasına katılan iki sporcu Avrupa şampiyonu, bir sporcu da Avrupa Üçüncüsü oldu.


Antalya Spor Salonu’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası şampiyonaya 15 ülkeden 495 sporcu katıldı. Şampiyonada sporcular minik, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde dereceye girmek için mücadele etti. Siverek’ten minikler kategorisinde yarışmaya katılan 11 yaşındaki Elif Kunç, Belçikalı rakibini yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Gençler kızlar kategorisinde Tuba Çolu, Çek Cumhuriyeti sporcusunu mağlup ederek derecesinde şampiyon olurken, Yılmaz Değmez de gençler erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti.


2 yıl önce İstanbul’dan gelip Siverek’te muay thai sporunu gençlere sevdiren ve kısa zamanda Siverek ilçesine bu spor dalında birçok dereceler getiren muay thai antrenörü Hayati Sönmez, ilçede yetkililerden kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını iddia etti. Hayati Sönmez yaptığı açıklamada, "Ben buraya geldiğim zaman, buradaki gençlerde muay thai sporu yapacak gençlerin varlığını gördüm ve neden buradan Türkiye, Avrupa ve hatta Dünya şampiyonu çıkmasın dedim ve yola çıktım. Çünkü bu potansiyel gerek Siverek, gerekse Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde var. Ben İstanbul’dan buraya, Siverek’te böyle bir spor olmadığı için kalkıp geldim, kısa süre içerisinde ilçemize 42 dereceyle döndük. En son derecemiz 2 Avrupa şampiyonu biri de Avrupa üçüncülüğü oldu. Yetkililerden bu gibi sporlara önem vermelerini rica ediyorum, 2 yıl içerisinde maalesef doğru dürüst bir destek alamadım, sağ olsun sporcu arkadaşlarım bana destek ve güç veriyor. Şampiyonluk maçlarına gittiğimiz zaman dahi hiç kimse bizi desteklemedi, bundan dolayı maddi yönden çok zorluklar çekiyoruz, çaldığımız her kapı yüzümüze kapanıyor. Şimdiye kadar Siverek’te hiç kimse bu sporu desteklememiştir. Her defasında söylüyoruz; Siverek’in tanıtımı için de büyük bir fırsat olan bu spor için sponsor arıyoruz, destek istiyoruz. Her şeye rağmen bu sporu Siverek’te sürdüreceğim ve inşallah ilçemizden dünya şampiyonlarını çıkaracağız. Yetkililer umarız sesimizi duyar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu; “Belediyecilik aşkla sorunlara odaklanmaktır" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim faaliyetleri hakkında brifing alırken bir yandan da startını verdiği kentsel dönüşüm projelerine ilişkin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Birim müdürleri ile toplantılarının sürekli devam edeceğini belirten Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; kentsel dönüşüm projelerine ilişkin önemli bir müjde vermeye hazırlandıklarını söyledi. Başkan Yazıcıoğlu, değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; “Bizler Tokat’ımıza hizmet için varız. Tokat’ımıza sevdalıyız. Bizim belediyecilik anlayışımızda aşkla sorunlara odaklanmak, dokunmak, üretmek ve hissetmek vardır. Çünkü belediyecilik gülümseyen yüzdür. Bizler bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bayram haftasının hemen sonrasında bir yandan hemşerilerimizin tebrik ziyaretlerini kabul edip, gönüllerde yer edinirken bir yandan da Tokat’ımızın en önemli sorunlarına neşter vurmak için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık" dedi. "Kentsel dönüşümde müjdemize hazır olun" Anlayışlarının bütüncül yaklaşım olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, " Bizim anlayışımız birlikte yönetim anlayışıdır. Bu anlayıştan yola çıkarak Tokat Belediyesi bünyesinde yer alan birimlerimizin değerli çalışanları, birim müdürlerimizle bir araya geliyor, birim faaliyetleri hakkında brifing almaya devam ediyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle 1 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde çalışmamıza başladık. Tokat’ımızın en önemli ve acil ihtiyaçlarından biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerimizin çalışmalarına başladık. Bugüne kadar Kentsel Dönüşüm noktasında çok önemli mesafeler kat ettik. Tokat’ımıza önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli bir müjdeyi vermeye hazırlanıyoruz. Şehrimizin sorunları için, insanlarımızın huzuru için, daha yaşanabilir bir Tokat için, babamın bıraktığı Tokat’ı tekrar altın yıllarına kavuşturmak için çözümler üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir mahallemizi, hiçbir hemşerimizi ayırmadan, ayrıştırmadan Üretken Belediyecilik anlayışımızla hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Herkes için herkese göre belediyecilik yapacağız. Tokat’ımız için canla başla, durmadan, yorulmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.