YEREL HABERLER - 27 Mart 2017 Pazartesi 19:39

Kaymakam Ömer Çimşit Halk Kütüphanesini ziyaret etti

A
A
A
Kaymakam Ömer Çimşit Halk Kütüphanesini ziyaret etti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Kaymakamı Ömer Çimşit Kütüphaneler Haftası dolaysıyla Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Kaymakamı Ömer Çimşit Kütüphaneler Haftası dolaysıyla Halk Kütüphanesini ziyaret etti.


Kaymakam Ömer Çimşit’i İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Zeynelabidin Güneş karşıladı. İlçe Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Çimşit, kitaplar ve İbrahim Paşa Konağı hakkında Güneş’ten bilgi aldı. 2 Nisan’a kadar devam edecek Kütüphaneler Haftası dolaysıyla Halk Kütüphanesini ziyaret edecek olan öğrencilere gerekli kolaylığın sağlanmasını isteyen Çimşit "Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızı mutlaka kitaplarla buluşturmalıyız. Dünyanın en iyi kütüphaneleri gelişmiş ülkelerde olması tesadüfi değildir. Ekonomide siyasette teknolojide bilimde sanatta ve edebiyatta güçlü bir ülke olmak istiyorsak hayatın merkezine kitapları koymak zorundayız" dedi.


Kütüphane Haftasını kutlayan Kaymakam Çimşit 2 Nisan’a kadar devam edecek olan Kütüphane Haftası dolaysıyla herkesi Halk Kütüphanesini ziyaret etmeye davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman "Minik eller büyük hayaller” projesi Adıyaman’da devam ediyor Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile başlatılan proje kapsamında, ’Minik eller büyük hayaller’ temalı etkinliklerde çocuklar eğlenirken öğreniyor. 22-26 Nisan haftasında gerçekleşen etkinliklerde matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok alanda sunulan etkinliklerle çocuklar hoşça vakit geçiriyor. 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında hafta boyunca Adıyaman’da halk eğitimi merkezlerince akıl zeka oyunları, bilim, sanat, seramik, ebru, çini, resim, mutfak atölyesi, geleneksel sanatlar ve kültürel mirasın tanıtılması, fotoğraf sergisi, ağaç dikimi ve spor faaliyetleri gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Çocukların yenilikçi, problem çözen, farklı düşünen ve pozitif kişilik özelliklerine sahip olmalarının hedeflendiği "Minik eller büyük hayaller" programı kapsamında hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, 4-14 yaş aralığındaki çocuklar ve gençlerin bireysel yeteneklerini fark etmesi ve doyasıya eğlenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızı çocuklarımıza tanıtmak, çocuklarda yeni ilgi alanları oluşturmak ve çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla yola çıkılan ’Minik eller büyük hayaller’ projesiyle Adıyaman’da çok farklı etkinliklere imza atıyoruz. Evlatlarımıza ebru, resim, çini, mutfak atölyesi, ağaç dikimi ve spor atölyeleri gibi pek çok alanda halk eğitim merkezlerimizin kapısını açarak geleceğimiz olan çocuklarımızla kültür ve sanatı buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.
Samsun Geleceğin mühendisleri için iş birliği Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde çalışmalarını yürüten Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) sayesinde ’daha iyi yetiştirilmiş ve nitelikli’ mühendislerin mezun edildiğini açıkladı. MMO Samsun Şubesi, Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Paydaş Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı. Toplantıda, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, bölüm tanıtımını yaptıktan sonra MÜDEK başvuru hazırlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Gürkan’dan MÜDEK’e övgü Toplantı ile ilgili basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MÜDEK’in, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını hatırlatarak, "MÜDEK, Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor. Böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesine katkı sağlanıyor" dedi. Eğitim kalitesinde artış MÜDEK’in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE-European Network for Accreditation of Engineering Education) ile International Engineering Alliance(IEA) Washington Accord’a üye olduğunu da hatırlatan Kadir Gürkan, "SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, bu kapsamda başladığı çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar, öğrencilerimizin eğitim kalitelerinde önemli artışa yol açacaktır" diye konuştu.
Niğde Niğde’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı Mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 81 ilde eş zamanlı yapılan, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımı, ’İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi Özel Gündemi’ ile Vali Cahit Çelik başkanlığında toplandı. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımı ile ’İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi Özel Gündemi’ görüşüldü, daha sonra Niğde’de yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının engelli bireylerin mesleki eğitimi ve istihdamı alanında daha etkin görev almasına yönelik çalışmalar yapılması, kadın istihdamının artırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi amacıyla tüm paydaşlar ile işbirliği içerisinde Kadın Girişimciliği ve Kadın Kooperatifçiliği Çalıştayı düzenlenmesi kararı görüşüldü. Yapılan toplantıda ayrıca Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Mart ayı raporu ile İİMEK Denetim Kurulu faaliyetleri değerlendirildi. Bu çerçevede İİMEK’lerin daha etkin hale getirilmesi amacıyla tüm katılımcı kurumların işbirliğinde çalışılması yönünde karar alındı.
Zonguldak Pençe Kilit Operasyonunda şehit olan Mustafa Sezer’in adı kütüphanede yaşatılacak Zonguldak’ta şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer’in anısına Erdemir Anadolu Lisesi’nde kütüphane açıldı. 2023 yılında Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Zonguldaklı asker Mustafa Sezer şehit düştü. Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, şehidin anısı yaşatmak amacıyla kütüphane oluşturmaya karar verirdi. Ardından Cinal, sosyal medyada üzerinden şehit için kitap kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin kitap toplandı. Toplanan kitaplarlarla Erdemir Anadolu Lisesinde şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer kütüphanesi oluşturuldu. Şehit Mustafa Sezer kütüphanesi bugün törenle açıldı Kütüphane açılışına, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Kütür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, babası Mehmet Emin Sezer, kardeşleri Kerim Sezer, Yakup Sezer ve eşi Aleyne Sezer ve Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış öncesinde Vali Yardımcısı Mehmet Türk, şehit ailesine plaket takdim etti. Projenin mimarı olan Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, “Şehidimiz Mustafa Sezer, 1995 yılında Zonguldak Kozlu’da doğdu. Öğrenim hayatını Kozlu İlkokulu ve ardından Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Görevine 2016 yılında başlayan Mustafa Sezer, evli ve bir çocuk babasıydı.Şehit Mustafa Sezer, 9 Ağustos 2023 tarihinde vatan borcuna canını, hayallerini feda etti. Kütüphane açılışı sonrasında kütüphaneyi gezen şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, göz yaşlarına hakim olamadı.Anne Sezer açılış boyunca güçlükle ayakta durabildi.