GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 09:46

(Özel haber) Suriye sınırında bayram telaşı

A
A
A
(Özel haber) Suriye sınırında bayram telaşı

Suriye’nin Telabyad kentine sınır olan Akçakale’de Ramazan Bayramı arefesinde aileleri alışveriş telaşı sardı.

Suriye’nin Telabyad kentine sınır olan Akçakale’de Ramazan Bayramı arefesinde aileleri alışveriş telaşı sardı.


Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçesi Akçakale’de aileleri bayram telaşı sardı. Özellikle Atatürk Mahallesi’nde bulunan mağazalara ve seyyar satıcıların tezgahına akın eden vatandaşlar, bütçelerine uygun bayramlık bulmaya çalıştı. Çocuklarıyla birlikte ilçe merkezi ve kırsal mahallelerden gelen ailelerin tezgahlardan ürün kapma çabaları ise renkli görüntüler oluşturdu. Yaşanan hareketlilikten memnun olan esnaf ise müşteri çekebilmek için vitrini süsleyip kampanyalar düzenliyor. Bayram şekeri ve çikolata gibi gıda maddelerinde ve giyimde büyük bir rekabetin yaşandığı çarşıda esnafın da ilgiden memnun olduğu gözlendi.


Geçen yıla oranla fiyatlarda herhangi bir artışın olmadığını belirten esnaf, bu yıl indirimlerin olduğunu belirterek, Akçakale halkını alışverişe beklediklerini dile getirdi.


Esnaf Mahmut Guba, bayram hareketliği yaşadıklarını söyleyerek, herkesin bayramı huzur içerisinde geçirmesi temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.