GENEL - 10 Kasım 2018 Cumartesi 19:12

Rengarenk kafes kuşları görücüye çıktı

A
A
A
Rengarenk kafes kuşları görücüye çıktı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde düzenlenen en büyük kafes kuşları organizasyonunda, rengarenk kuşlara ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde düzenlenen en büyük kafes kuşları organizasyonunda, rengarenk kuşlara ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi.


Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ile Şanlıurfa Kanarya Sevenler ve Yetiştirenler Derneği tarafından düzenlenen "Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde iki gün süren yarışmada, kanarya, bülbül, kumru gibi çok sayıda cinsten 5 bin 706 kuşa yer verildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte, meraklılar beğendikleri kuşları alma imkanı buldu. Yarışmalarda dereceye giren kuşlar, ocak ayında Hollanda’da düzenlenecek Dünya şampiyonasına katılacak.


Toplamda 36 derneğin katılımı ile açılan fuara, Kahramanmaraş Ontoloji Derneği adına katılan Erdal Alay, Şanlıurfa’da düzenlenen kafes kuşları ve kanarya yarışmasının bölgenin en büyük organizasyonu olduğunu belirtti. Alay, 6 bine yakın kanarya ve kafes kuşlarının fuarda yer aldığını belirterek, kuş severleri fuara davet etti.


Fuarda vatandaşlar kafes kuşlarına ilgi gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz’dan çocuklara özel davet Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ücretsiz organize edilecek, yüzme etkinliği, resim sergisi, konser ve tiyatro etkinliklerine tüm çocukları davet etti. Şehitkamil Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilecek 4 farklı etkinlik organize edilecek. İlk organizasyon, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü ve 21 Nisan 2024 Pazar günü Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda yapılacak. 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 18.00’da Şehitkamil Sanat Galerisi’nde “Çocuk Resim Sergisi” açılışı yapılacak. 23 Nisan Salı 2024 günü saat 11.00, 14.00 ve 16.00’da 3 farklı seansta Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Küçük Prens Çocuk Tiyatrosu” sahnelenecek. 23 Nisan Salı 2024 günü saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezi’nde “Çocuk Orkestrası 23 Nisan Özel Konseri” icra edilecek. “Sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” Tüm organizasyonların ücretsiz düzenleneceğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Şehitkamil Belediyesi olarak çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımız için birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladık. Çocuklar, bayram gününü bizimle paylaşmak için ailenizle gelip, etkinliklerimize katılabilirsiniz. Unutulmaz bir 23 Nisan gününü birlikte geçirmek için sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.
Sivas Üniversite eğitimini tamamlayıp toprağına döndü Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında dört yıl eğitim gören 26 yaşındaki Ahmet Almalı, okuldan mezun olduktan sonra alanında çalışmak yerine köyüne dönüp toprağını işlemeye karar verdi. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yıl da iş aramak istemediğini belirten genç çiftçi, köyünde ki arazileri ekip biçerek tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Baba toprağını işlemek, aile geleneğimize uygun bir adım olduğu kadar benim için de büyük bir gurur kaynağı diyen Almalı, köyündeki verimliliği artırarak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı amaçlıyor. "Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim" Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra okuduğu bölümü yerine ata yadigarı toprakları işleme kararı aldığını ifade eden genç çiftçi Ahmet Almalı, “Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde doğdum büyüdüm. Eğitim hayatım nedeniyle Sivas’a geldim. Liseyi ve üniversiteyi Sivas’ta tamamladım. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yılda iş aramak istemedim. Bunun yerine ata toprağıma döndüm. Şimdi çiftçilikle uğraşıyorum. Genellikle buğday, arpa ve yulaf ekiyorum. Çiftçiliği çok seviyorum. Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim. Üretici de olabiliriz, çiftçi de olabiliriz. Üretmemiz gerekiyor. Üretmeliyiz ki kalkınalım. Hem biz kalkınalım hem devletimiz kalkınsın. Üretmeden hiçbir şey elde edemeyiz. Böyle bir imkânı olan baba toprağı olan varsa köyüne dönüp çiftçilik yapsın. Böyle baba toprağı olmayanlar için de devletimizin teşvik ettiği kurumlar var. Teşvik alarak üretici olabilirler” dedi.