EĞİTİM - 21 Eylül 2018 Cuma 13:23

Siverek’te ilköğretim haftası etkinliği yapıldı

A
A
A
Siverek’te ilköğretim haftası etkinliği yapıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendiİlçenin Ofis mahallesinde bulunan Halit Gülpınar ilkokulunda düzenlenen etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi


İlçenin Ofis mahallesinde bulunan Halit Gülpınar ilkokulunda düzenlenen etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.


İlkokul haftasının anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmaların ardından, minik öğrenciler tarafından şiir dinletisi ile dans gösterimi yapıldı. Etkinlikte Siverek halk oyunları ekibi, davul, zurna eşliğinde halk oyunları sergiledi. Etkinler sonrasında öğrenciler ile öğretmenler birlikte hatıra ağaçları dikti. İlçe Milli Eğitim, Şube Müdürleri ile öğretmenler tarafından yeni okula başlayan öğrencilere değişik hediyeler verildi. Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan, etkinlik organizatörü İngilizce Öğretmeni Mehmet Ersöz, "Her yıl okulların açıldığı ilk haftada, çeşitli kutlamalar yapılarak, okulların açılışı kutlanır. Bizde öğrencilerimizi okula alıştırmak için güzel bir etkinlik yaptık. Etkinlikte öğrenciler şiir okudu, dans etti ve doyasıya eğlendi. Daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra ağaçları diktik. Güzel bir etkinlik oldu, emeği geçen herkese teşekkürler” dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’da coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Çocuk korosunun seslendirdiği marşın ardından program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. "Tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen günün büyük bir şan ve şerefle kutlandığını belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "Cumhuriyetin ebediyen sönmeyecek ışığını vatan uğruna gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’ncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğuyla kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" dedi. Bayramın bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya getirmesi temennisinde de bulunan Tevke, "Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, coşku dolu 23 Nisan geçirmenizi diliyorum" şeklinde konuştu. Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6.Kolordo Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.