GENEL - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 17:48

Yaz etkinliklerine yoğun ilgi

A
A
A
Yaz etkinliklerine yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül ayına kadar sürecek "Yaz akşamları etkinlikleri" start aldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül ayına kadar sürecek "Yaz akşamları etkinlikleri" start aldı. Açık hava sinema gösterisi ve konserlerden oluşan etkinlikler daha ilk buluşmalarından itibaren yoğun ilgi gördü.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Dairesi Kültür Sanat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Açık Hava Yaz Sinemaları, Uzun Hikaye filmi ile başladı. Yoğun bir izleyici grubunun katılım gösterdiği gösterimin öncesinde, vatandaşlara patlamış mısır ve gazoz ikramı yapıldı.


Kasaptaşı Parkında haftanın Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenecek olan Açık Hava Yaz Sinemaları etkinliğinin ilk programı çocuklara yönelik çizgi film ardından ise Osman Sınav’ın yönetmenliğini yaptığı ve Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü paylaştığı ’Uzun Hikaye’ adlı sinema filmi vatandaşların beğenisine sunuldu.


Yaz konserlerinin adresi 11 Nisan Şehir Parkı


Büyükşehir Belediyesinin ’Yaz Akşamları Etkinlikleri’ sinema gösterimi ile de sınırlı kalmadı. Aynı saatlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Akşamları Sıra Gecesi Konserlerinin adresi ise 11 Nisan Şehir Parkı oldu.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açık hava yaz konserlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi verdiği muhteşem konserle vatandaşlardan tam not aldı. Şanlıurfa yöresine özgü türkülere hep birlikte eşlik eden vatandaşlar ilerleyen saatlerde yine hep birlikte halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.