POLİTİKA - 17 Mart 2018 Cumartesi 13:32

Yılmaztekin, “Afrin’de 7 düvele karşı savaşıyoruz, zafer muhakkaktır”

A
A
A
Yılmaztekin, “Afrin’de 7 düvele karşı savaşıyoruz, zafer muhakkaktır”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Kemalettin Yılmaztekin, memleketi Şanlıurfa’da katıldığı bir televizyon programında, Afrin operasyonundan Cumhur ittifakı ve muhalefetin tutumuna kadar ülke gündemindeki birçok konuyu değerlendirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Kemalettin Yılmaztekin, memleketi Şanlıurfa’da katıldığı bir televizyon programında, Afrin operasyonundan Cumhur ittifakı ve muhalefetin tutumuna kadar ülke gündemindeki birçok konuyu değerlendirdi.


Afrin’e Zeytin Dalı Harekatını değerlendirerek konuşmasına başlayan Milletvekili Yılmaztekin, “Afrin olması gereken hatta biraz da geç kaldığımız operasyondu. Afrin’de tahkimatı gördünüz. Çimentosunu Halep’e yakın bir Fransız Fabrikası, müteahhitliğini mühendisliğini Almanın, fikir babalığının Amerikalının yaptığı NATO standartlarında bir metreye yakın bir genişliği olan tünellerden bahsediyoruz. Müthiş bir tahkimat, bu tahkimatın iyi niyetle yapıldığı düşünülemez. Batılı şer güçler burada Türkiye’yi bu tahkimat üzerinden vurmaya çalışacaktı” dedi.


Yılmaztekin, “Haçlısının, siyonistin uşaklarını gömdük. Afrin bitecek sıra Mümbiç’te olacak. Afrin biter bitmez, Münbiç, Tel Abyad, Resulayn ve nihayetinde Kandil’i temizleyip buraları asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Bizim işgal gibi bir niyetimiz hiç olmadı olmayacak da. Terör odaklarını da yok ettikten sonra büyük ve güçlü Türkiye’yi kimse durduramayacak” diye konuştu.


35 bin kişilik terör gücüyle gireceklerdi


Milletvekili Yıllmaztekin, 15 Temmuz gecesini de anımsatarak,“ O kalkışma başarılı olsaydı 35 bin kişilik bir terör gücüyle şer ittifakı Türkiye’ye girecekti. Güneyden Kilis, Gaziantep, Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad, Suruç’un karşındaki Ayn el-Arab’tan giriş yaparak Güneydoğu ve Doğu Anadolunun büyük bir bölümünü işgale açacaklardı. Türkiye bugüne kadar sabretti bugüne kadar. Biz NATO müttefikiyiz. NATO’daki stratejik ortaklarımız bizim hassasiyetimizi göz önün alırlar mı diye bekledik ama kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerektiği meselesi hasıl oldu. Biz girmeseydik onlar girecekti. Oradaki gariban halkın üzerine el yapımı patlayıcı bağlayacak kadar ahlaksız haysiyetsiz bir terör örgütünden bahsediyoruz. PKK bu milletin canına, namusuna, toprağına kastetmiş bir terör örgütüdür. İki yüzlü batılıların elleri ile besledikleri haysiyetsiz bir terör örgütüdür.” dedi.


“Haçlı kuklası PYD def olmalıdır”


7 Haziran’ın akabinde; emperyalistlerce anahtar teslim DAEŞ’ten alınıp PYD’ye teslim edilen Arap ve Türkmen yurdu Tel-Abyad’ı gerçek sahiplerine teslim etmek gerektiğinin altını çizen Milletvekili Yılmaztekin, “Bu şeytanları emperyalist efendileriyle beraber geldikleri yere def etmek lüzumu vardır. Coğrafyamız birilerinin elini kolunu sallayarak dizayn vereceği, peçete üzerinde sınırlarını çizeceği topraklar değildir. Burası Arap’ın, Türk’ün, Kürt’ün kardeşliğinin harmanlandığı İslam coğrafyasıdır. Haçlı seferlerinin hep püskürtüldüğü topraklar olmuştur. Haçlı kuklası PYD def olmalıdır.” dedi.


Afrin’den sonra sırada Menbiç var


“Bu devletin başında şükürler olsun Recep Tayyip Erdoğan var" diyen Milletvekili Yılmaztekin, “Bizim sınırlarımızın ilerisinde olanlara sessiz kalmamız mümkün değildi, görmezden gelemezdik. Biz girmesek onlar girecekti. Biz Afrin’de 7 düvele karşı savaşıyoruz, zafer muhakkaktır. Hakimiyeti Türk ordusu ele geçti Allaha şükürler olsun” ifadelerine yer verdi.


Bu operasyonla ilgili ana muhalefet partisinin tutumuna ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Milletvekili Yılmaztekin, “Biz Afrin’de dünyaya tek vücut olduğumuzu gösterdik. Muhalefet partisi, ilk başta toplumun tepkisinden korktular. Talihsizliğimiz milli bir muhalefetimizin olmayışıdır. Ana muhalefet partimiz hiçbir zaman milli politikamızda bu milletle beraber durmadı. Biz ne zaman bir araya geldiysek bu birliği bozacak hareketlerden kaçınmadılar. 15 Temmuz’daki dik duruşumuza, milletimizin tanka, topa, silaha kendini siper etmesine ‘Kontrollü darbe’ dediler. Bu millet cehape’yi ebedi muhalefete mahkûm etti... Milletimizi de bunların söylemlerinden aldanmasın. Biz milli oldukları sürece onların fikirlerini alıyoruz, ama milletimizin iradesine muhalefet olduklarında da sadece Allah’a güvenen insanlar olarak milletimize sorarız. Ana muhalefet partisine iktidar nasip olmayacak. Bizimle bu milletle beraber yürümeyi vücutları kabul etmiyor. Bu milletle beraber yürümeyi kabullenemiyorlar, sindiremiyorlar, sindiremeyeni millet sandıkta gömer. Bu millet onları muhalefete mahkûm etti. “ dedi.


Taviz yok


Osmanlının evlatlarının nasıl olduğunu dünyaya gösterdiklerini belirten Milletvekili Yılmaztekin, "Taviz yok ayaktayız. Milletimiz de bizimle hamdolsun. Milli gelire göre yapılan bir değerlendirmede, Dünyada mazlumlara yardım eden birinci ülkeyiz. Adaleti tesis edecek olan millet biziz. Gücümüzün farkına varalım. Biz adalet adına adaleti tesis etmek adına Allahlın adil olan adını hakkaniyeti bu dünyada tahsis etmek istiyoruz. Osmanlı tekrar sahnede.” dedi.


“Kafirin bizim başımıza örmek istediği çorabı kendi başlarına geçirdik” diyen Milletvekili Yılmaztekin, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğunu anımsattı.


Cumhur ittifakını anlattı


Milletvekili Yılmaztekin, Cumhur ittifakına ilişkin bir soruyu cevaplandırırken de, bunun milli bir ittifak olduğunu belirterek, “Cumhur İttifakı” yasası ile Milletin iradesini şekle boğmamak, direkt sandığa yansıtmak amacına matuf düzenlemeler de yaptık” dedi.


Seçimde kullanılacak oy pusulasını göstererek seçimle ilgili tüm detaylar hakkında bilgi veren Yılmaztekin, ittifaka dahil olan partilerin Türkiye barajı sıkıntısının olmayacağını ancak il barajlarının olacağını örnekler vererek anlattı.


Yılmaztekin, “Oy pusulasında üstte ittifakın adı, altta partilerin logosu yer alacak. İttifaka katılan partilerin milletvekili listeleri ayrı ayrı olacak. Seçmenin verdiği oy ittifaka gidecek yani baraj sıkıntısı yaşanmayacak. Ama partiler kendi aldıkları oya göre illerde milletvekili çıkaracak. Sandıkta tek mühür kullanılacak. Oy pusulası YSK filigranlı pusulalar. Yeni yaptığımız 26 maddelik ittifak yasasında eskisi gibi mühürsüz sarflar geçersiz sayılmayacak. Amaç seçmenin iradesinin yansıması. Usule boğmamak lazım. Zarfta mühür yokmuş. Bu seçmenin iradesine tesirli değil ki. Vermiş oyunu kullanmış ayrı ayrı partilere ede basmamış tek ak partiye basmış. ‘Cumhur İttifakı’ yasası ile Milletin iradesini şekle boğmamak, direkt sandığa yansıtmak amacına matuf düzenlemeler de yaptık" diye konuştu.


Seçim güvenliği


“Önümüzdeki seçimlerde terör örgütü tehditle oy kullandıramayacak. Seçim güvenliği için tüm önlemler alındı” diyen Milletvekili Yılmaztekin, HDP’ye de yüklenerek, “PKK, HDP’nin silahlı örgütüdür. Seçimde yaptıklarını herkes biliyor. Bir sandıkta 300 seçmen oy kullanıyor, 500 oy pusulası çıkıyor. Adamlar basıp yığınla koymuşlar. Bunları önlemek adına belli merkezlerde sandık çevresi ve sadık alanı diye ayrım vardı. O ayrımı ortadan kaldırdık.


Biz milletin bizzat kendisiyiz. Bu açıdan da milletimizin teveccühü hep AK parti oldu. Ak partinin daha nice 16 yılları olacak. Bu milleti 16 yılda ne aşamaya getirdiysek iktisadi, mali, sosyal ve sosyal ve daha birçok konuda nasıl yükselttiysek bunu yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.