EKONOMİ - 09 Ekim 2017 Pazartesi 12:46

Siirt TSO sempozyuma katıldı

A
A
A
Siirt TSO sempozyuma katıldı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, DİKA’nın düzenlediği Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği Yukarı Mezopotamya Uluslararası Sempozyumu’nda başarıyla temsil edildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, DİKA’nın düzenlediği Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği Yukarı Mezopotamya Uluslararası Sempozyumu’nda başarıyla temsil edildi.


Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği: Yukarı Mezopotamya Sempozyumu’nda açmış olduğu Siirt’in yöresel ürünlerinden coğrafi işaret alan Siirt fıstığı, Pervari balı, Siirt battaniyesi ve perde pilav standına yoğun ilgi gösterildi. STSO Başkanı Güven Kuzu, günümüz dünyasında ürünlerde coğrafi işaretlerin büyük bir önem kazandığını belirterek, bu zirveden Siirt ekonomisi yararına sonuçlar alınacağına inandığını söyledi. Coğrafi işaretli ürünlerin pazarlama sorunu yaşamadığını belirten Kuzu, oda olarak Siirt’e özgü ürünlerin coğrafi işaret almaları için girişimlerini sürdüreceklerini açıkladı. Kuzu, "Günümüzde ABD, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde coğrafi ürünler pazarının 200 milyar doları aşmış durumda. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak DİKA’nın düzenlediği sempozyuma Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak katıldık. Bizim bu pazardan çok rahat bir şekilde pay alabilecek birçok ürünümüz bulunmaktadır. Perde pilav, büryan, fıstık, bal ve battaniye için bu coğrafi işaretleri almış durumdayız. Ancak coğrafi ürün işareti alabilecek daha birçok ürünümüz bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde bunların coğrafi işaret işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için girişimlerde bulunacağız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 101 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı davasında mütalaa açıklandı Yargıtay’ın bozma kararı sonrası tekrar görülen terör örgütü DEAŞ’ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlediği ve 101 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 10’u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesini ve terör saldırısından önce ihmali bulunan kamu görevlileri hakkındaki belgelerin mahkemece değerlendirilmesini talep etti. Beyanların ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Erman Ekici’nin "anayasal düzeni ihlal" suçundan 1, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 101 kez olmak üzere toplam 102 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ekici’nin 379 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 6 bin 822 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, diğer sanıklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç için de "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. Söz alan sanık Ekici, savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı 26 Haziran’a erteledi.