GENEL - 19 Eylül 2017 Salı 17:53

Siirt’te ‘19 Eylül Gaziler Günü’ etkinlikleri

A
A
A
Siirt’te ‘19 Eylül Gaziler Günü’ etkinlikleri

Siirt’te “19 Eylül Gaziler Günü” etkinliklerle kutlandı.

Siirt’te “19 Eylül Gaziler Günü” etkinliklerle kutlandı.


Siirt’te “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Valisi Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu yetkileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, asker ve polisler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından valilik, belediye, Garnizon Komutanlığı ile Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu çelenklerini Atatürk Anıtı’na sundu.


Törenin ardından Vali Atik ve beraberindekiler, Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Atik, Bayraktepe köyünde ikamet eden, askeri kıyafet giymiş şehit torunları 10 yaşındaki Kasım ve kardeşi Hamza tarafından karşılandı. Vali Atik, terör örgütüne tepkisini dile getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, vatan sana canım feda" diyen 10 yaşındaki çocuğu gözlerinden öptü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenler semaları Türk bayraklı uçurtmalarla renklendi Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Uçurtma Şenliği’ düzenledi. Minikler neşe içinde Türk bayraklı uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturarak bayramın tadını çıkardı. Esenler Belediyesi, Türk ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ‘Uçurtma Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlenen şenlikte Türk bayraklı uçurtmalar, Esenler semalarında boy gösterdi. Şenlikte uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturmak için hummalı bir çalışma içerisine giren yüzlerce çocuk, bayramın tadını doyasıya çıkardı. Şenlikte ayrıca miniklere pamuk şeker ve patlamış mısır da ikram edildi. “Hayallerimizi gökyüzüne gönderdik” Şenlikte çok eğlendiğini ifade eden 13 yaşındaki Büşra Deniz, “Okulların tatil olması beni çok mutlu etti. Annemle birlikte şenliğe geldim. Uçurtmalarımızı uçurduk. Hayallerimizi gökyüzüne gönderdik. Uçurtmamı buradan izlemek çok keyifli” diye konuştu. “Uçurtmaların bayraklı olması çok anlamlı olmuş” Vesile Kaya ise etkinliğe torunuyla geldiğini kaydederek, “Çok güzel bir etkinlik olmuş. Belediyemizin bu tür organizasyonlarını severek takip ediyoruz. Uçurtmaların bayraklı olması da çok anlamlı olmuş. Çocuklarımız çok eğlendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.