GENEL - 25 Eylül 2018 Salı 13:16

Siirt’te ‘Kırsal Kalkınma ve Genç İstihdamın Artırılması’ toplantısı

A
A
A
Siirt’te ‘Kırsal Kalkınma ve Genç İstihdamın Artırılması’ toplantısı

Siirt’te, "kırsal kalkınmanın gücendirmesi" konu başlıklı tarım ve tarım dışı yerel ürünlerde katma değer artışının sağlanması ile "genç istihdamın artırılması" konu başlıklı genç işgücü niteliğinin iyileştirilmesi programları anlatıldı.

Siirt’te, "kırsal kalkınmanın gücendirmesi" konu başlıklı tarım ve tarım dışı yerel ürünlerde katma değer artışının sağlanması ile "genç istihdamın artırılması" konu başlıklı genç işgücü niteliğinin iyileştirilmesi programları anlatıldı.


Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, ajansın Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kalkınma ajansının, yeni bir vizyonla gerek işlevsel gerekse kurumsal dönüşüm sürecinin gerçekleştirilmesi amacıyla bölge planları ve sektörel stratejiler ile uyumlu stratejik tercihler belirleyen yeni bir yaklaşım benimsediğini söyledi. Ajansın 2014 -2023 vizyonu ile orta ve uzun vadeli projelere odaklandığını aktaran Altındağ, "Bölgemizdeki var olan değerlerin daha iyi kullanılması için artık projeler değil, program yapan bir hafızamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ajansımız 2014-2023 vizyonuna dönük olarak kazandırdığımız bölge planımız var. Kırsal kalkınmanın önemli avantajları var. Türkiye’nin en genç nüfusu burada, elbette ki bunlara yönelik neler yapabileceğimizi konuşacağız, bölgenin çok önemli envanterleri var. Turizmde ve sanayide olsun bunları değerlendireceğiz" dedi.


3 yıl gibi orta ve uzun vadede bir şeyler yapmayı hedeflediklerini aktaran Altındağ, kalkınmanın kırsalda başladığını, yerel kalkınmanın bölgeyi, bölge kalkınmanın uluslar ve uluslararası kalkınmayı tetiklediğini aktardı. Altındağ, "Bölgemiz çok zengin. Çok genç bir nüfusumuz var ve her iki kişiden biri işsiz. Siirt fıstığı ve diğer envanterlerin daha fazla desteklenmesi ve yereldeki göçün önüne geçilmesi için neler yapılabileceğini konuşacağız" diye konuştu.


Toplantı daha sonra DİKA proje uzmanı slayttan ajansın stratejik tercihleri için dikkate alınacak kriterleri anlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."