GENEL - 31 Mayıs 2018 Perşembe 14:57

Siirt’te yeni iş atölyesi yapılıyor

A
A
A
Siirt’te yeni iş atölyesi yapılıyor

Siirt’te yaklaşık 50 yıldır hizmet veren ve ekonomik ömrünü dolduran İl Özel İdaresi iş atölyesi yıktırılarak, 2 bin metrekare alanda üzerine modern ve ihtiyaca cevap verecek yeni atölye yapımına başlandı.

Siirt’te yaklaşık 50 yıldır hizmet veren ve ekonomik ömrünü dolduran İl Özel İdaresi iş atölyesi yıktırılarak, 2 bin metrekare alanda üzerine modern ve ihtiyaca cevap verecek yeni atölye yapımına başlandı.


Kurulacak iş atölyesi içinde takımhane, ağırşase, lehimhane, kaporta boya, hafif şase, kompresör, güç odası gibi birimlerle birlikte çalışanlar için soyunma odaları, abdesthane, mescit ve kantin gibi eklentiler de yer alacağını söyleyen İl Özel idaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat İş Atölyesi’nin iki ay içinde tamamlanacağını belirtti. Canpolat, “Yaklaşık 50 yıldan beri kullanılan iş atölyesinin nerdeyse kullanılamaz hale geldi. İşçilerin zor şartlar altında çalıştıklarını ve yeni iş atölyesine acil gereksinim duyulması üzerine 2 bin metrekare alan üzerinde modern iş atölyesi inşaatına başlandı. İnşallah atölyemiz eklentileri ile birlikte 2 ay içinde tamamlanacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."